Gemeente Binnenmaas

Overeenkomst bouwplan Beneden Nieuwstraat ondertekend

Dinsdag 28 oktober 2008 is in het gemeentehuis van Binnenmaas de Overeenkomst bouwplan Beneden Nieuwstraat ondertekend projectontwikkelingsovereenkomst voor het bouwplan Beneden Nieuwstraat in Westmaas ondertekend. De gemeente Binnenmaas en de projectontwikkelaar zijn het er uiteindelijk over eens geworden dat op deze plek 10 woningen verrijzen.

Het gaat bij dit plan om de plek waar vroeger de inzameldienst (RAD) gevestigd was. In het oorspronkelijke plan van de ontwikkelaar was sprake van de bouw van 13 woningen op deze locatie. Op verzoek van de gemeenteraad is dit teruggebracht tot 10 woningen. Het gaat om twee rijtjes van drie woningen en een rijtje van vier woningen, geschakeld met een garage. De woningen komen volgens het plan parallel aan de dijk te liggen.

Ontwikkelaar van het bouwplan is VOCII. Dit is een samenwerkingsverband van aannemingsbedrijf Boender en Maasdam en Kroon Projectontwikkeling. De overeenkomst is dan ook getekend door de heer G. van Maanen van Boender en Maasdam en de heer C. Kroon van Kroon Projectontwikkeling. Namens de gemeente Binnenmaas heeft wethouder L.H.J. Westerop zijn handtekening gezet. De procedures die volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening noodzakelijk zijn om het plan te realiseren, moeten nog in werking worden gezet.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl