CDA afdeling Gelderland


TWEE ROTONDES IN HUINEN (PUTTEN)

---

PERSBERICHT

Draagvlak inwoners belangrijk voor verkeersoplossing

De Provincie Gelderland onderzoekt momenteel de maatregelen die in de kern Huinen (gemeente Putten) genomen kunnen worden om de verkeersveiligheid op de N303 te verbeteren.

Deze maatregelen komen in de plaats van de rondweg Putten en vormen onderdeel van het coalitieakkoord 2007- 2011 van de provincie.

Tijdens een informatieavond op 21 oktober bleek, dat de provincie met 2 alternatieven voor de buurtschap Huinen (langs de N303) kwam:

a. de aanleg van 2 rotondes op de kruisingen met de Beulenkampersteeg en Veenhuizerveldweg, of

b. de aanleg van 2 plateaus op deze plekken,

Beiden komen inclusief een aantal flankerende maatregelen, zoals het terugbrengen van de snelheid naar 50 km, een vrijliggend fietspad, etc.

Verkeersveiligheid

Op de informatieavond kwam naar voren, dat een overgroot deel van de aanwezigen voorstander is van de aanleg van (2) rotondes en die verder in procedure gebracht ziet worden. Omdat de verkeersveiligheid daar het beste bij gewaarborgd is en omdat deze maatregelen kunnen rekenen op draagvlak in de buurtschap, ligt het naar de mening van de CDA-fractie voor de hand om alleen de optie met rotondes nu verder uit te werken.

Daardoor kan er ook tempo in de uitvoering worden gehouden en daar mag men in Putten op rekenen want al jaren is de N303 bij Huinen een bron van overlast en verkeersonveiligheid.

Het CDA verwacht dat Gedeputeerde Staten met deze twee rotondes snel aan de slag gaat.

Voor meer informatie kunt u terecht bij CDA Statenfractie Provincie Gelderland
Albert Schol en Reinie van Schoor
T 06-20513289; 0318-645865 of 0341 - 357357
E a.schol@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 30-10-2008