Waterschap Regge en Dinkel


boodschap over

Bij Regge en Dinkel komt ook uw 'grote' boodschap over

Almelo - In aanloop naar de waterschapsverkiezingen heeft waterschap Regge en Dinkel tegelstickers ontwikkeld met `oude wijze' spreuken. Het zuiveren van het afvalwater, één van de kerntaken van het waterschap, wordt door deze stickers op ludieke wijze benadrukt.

Rioolwater
Twente heeft ongeveer 600.000 inwoners die elke dag gemiddeld 125 liter per dag gebruiken. Dit water wordt vies door zeep, vuil van ons lijf, vuil van kleren uit de wasmachine, ontlasting, etensresten, haren, verf en ga zo maar door. Dat is alleen al 75 miljoen liter water dat per dag in Twente gezuiverd moet worden op een waterzuivering. Afvalwater van bedrijven hebben we dan nog niet eens meegerekend.
Het vuile water wordt schoon gemaakt op de zuivering en komt daarna weer in de sloten, beken en rivieren terecht. Het waterschap moet hierbij keuzes maken. Hoe wordt het afvalwater weer schoon? Hoe schoon maken we het? Voldoen wij aan de minimale wettelijke eisen of doen wij wat extra's? En wat mag dat kosten?

Keuzes
Het zuiveren van afvalwater is een voorbeeld van de keuzes die een waterschapsbestuur maakt. Ook inwoners van Twente kunnen een keuze maken door tijdens de waterschapsverkiezingen van 13 tot en met 25 november 2008 te stemmen op een partij die het beste bij hun ideeën past. Op de website www.wrd.nl staat een kieskompas, zodat een juiste keuze kan worden gemaakt. Op deze site staat ook informatie over het werk van waterschap Regge en Dinkel, de verkiezingen en de partijen die meedoen.

Sticker?
Wilt u ook een tegelsticker op uw toiletmuur, dan kunt u deze gratis afhalen bij waterschap Regge en Dinkel, Kooikersweg 1 te Almelo. Maar let wel: op is op.

al_is_het_plasje_nog-zo-snel_flatten.jpg (1001 Kb) bij_ons_komt_de_boodschap_altijd_over-flatten.jpg (1043 Kb)