GAIA

#GAIA feed


___________________

De GAIA-dag 2008 : 'De beste ooit'!

De aanwezigheidsformulieren liegen niet: 1200 mensen en tientallen honden in zaal 2 van Tours & Taxis in Brussel. Ze maakten op 26 oktober een meer dan geslaagd evenement mee. 'De beste GAIA-Dag ooit', lieten verschillende bezoekers ons weten. De afwezigen hadden ongelijk. Een fotoverslag.

Presentators Evy Gruyaert en Céline Dupont heten de bezoekers hartelijk welkom.

'Als we nu niets doen, is het te laat': Els de Schepper raakt het publiek met haar gevoelige liedjes. 'Het volgende nummer dat ik voor jullie ga zingen, gaat over wonderen. Ik blijf geloven dat wonderen bestaan. Ook hier gebeuren kleine wonderen, door de mensen van GAIA.' Voor een heel bijzondere versie van Tous les garçons et les filles de mon age had ze 'haar vriendin' meegebracht: een pluchen kip, die voor wel heel speciale effecten zorgde.

De winnaars van de kunstwedstrijd 'De Blik van het dier' poseren trots voor hun werk.

Michel Vandenbosch krijgt een staande ovatie voor zijn begeesterende terugblik op GAIA's acties en campagneresultaten. 'Verandering realiseren voor de dieren in deze maatschapschappij is geen utopie, geen naïeve droom, geen hersenspinsel. GAIA bewijst dat. Er is nog veel weerstand, maar we kunnen en moeten ons optrekken aan de vooruitgang die we ontegensprekelijk boeken. En die is niet gering.'

De allerkleinsten konden zich laten omtoveren tot hun lievelingsdier of zich uitleven in het springkasteel.

De vijf Meest Verdienstelijke Schepenen voor Dierenwelzijn van het Jaar:
Sarah Boon van Boutersem en Magda Raemaekers van Herk-de-Stad ontvangen een eervolle vermelding. Tom Balthazar van Gent is derde Meest Verdienstelijke schepen. Els Sneijers van Sint-Truiden haalt zilver. Luc Bungeneers, Eerste Meest Verdienstelijke Schepen voor Dierenwelzijn, bewijst met een gedreven toespraak waarom hij zijn GAIA-Oorkonde verdient.

`Simply the best, c'est GAIA': Sandra Kim zingt de pannen van het dak met liedjes van Tina Turner en Céline Dion. En natuurlijk: `J'aime la vie' !

Pol Goossen en spring in `t veld Stéphane 't Kindt veilen de cover van het GAIA-blad. De kat van Sonja Bludts uit Sint-Niklaas zal de cover van het volgende GAIA-magazine sieren. Met 675 euro doet Sonja het hoogste bod.

De Diervriendelijk Leven Beurs: Alicia tekent jouw portret én dat van je favoriete dier; Hoe maak ik tempeh en tofu klaar? Tino de kok legt uit; Niet-lederen kwaliteitsschoenen bij Georgette Shoes en Jaak's Veganshop; Laat je huid verwennen met dierproefvrije cosmetica van Copaïba en Mary Kay; Audrey adviseert over hondengedrag en Marcellina over kattengedrag; en nog veel meer.

Ook honden zijn altijd welkom op de GAIA-dag.

Risotto, lasagne, groentenwok, pasta, frietjes, loempia, taart, ... voor ieders smaak een heerlijk vegetarisch gerecht.

Een onschuldige kinderhand koos de winnaars van de aanwezigheidstombola.

GAIA DANKT:

Els de Schepper, Evy Gruyaert, Céline Dupont, Sandra Kim, Pol Goossen, Stéphane 't Kindt, juryleden Monica Macken, Linda Derboven, Mohsen Khase en Lilo Greco

De sponsors: Bio-keuken, Triodos, Lochting Dedrie Julienne, Gemaco, Abinda, Lukemieke, De Hobbit, Triodos, Baete, Albatros Printing, Bioplanet, Decom, Maison du Vert, Ilha Formosa, Tom & Co, Hart voor Dieren, Eva, Dewi Asia Tours

en last but not least al onze vrijwilligers: van harte dank voor jullie inzet!