Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee, 30 oktober 2008

Snel inschrijven loont bij 6e Egmond Wandel Marathon

Ongeveer drie maanden voor de start van de Egmond Wandel Marathon (24 en 25 januari 2009) staan al bijna 4.000 wandelaars en nordic walkers ingeschreven voor de zesde editie van deze winterklassieker in de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. In vergelijking met vorig jaar heeft organisator Le Champion hiermee in dit stadium van de inschrijvingen al 30% meer aanmeldingen mogen registreren, waaronder ook enkele bedrijven voor het nieuwe Business Arrangement.

Deelnemerslimiet van 13.000 wandelaars
De organisatie roept wandelaars en nordic walkers, die zeker willen zijn van deelname, dan ook op zich zo snel mogelijk aan te melden op www.egmondwandelmarathon.nl. Online aanmelding is namelijk mogelijk t/m 11 januari 2009 of wanneer de deelnemerslimiet van 13.000 wandelaars voortijdig wordt bereikt. De kans dat het laatste daadwerkelijk gaat gebeuren wordt met de dag groter. Jeugd t/m 12 jaar mag gratis aan de Egmond Wandel Marathon deelnemen, waarmee deze tweedaagse een ideale activiteit is om met het hele gezin aan deel te nemen. Onder de aanmeldingen is de populariteit voor de 21 km het grootst. 80% heeft gekozen voor de langste afstand, die het hiermee wint van de 10 km. De meeste deelnemers die zich al hebben aangemeld zijn afkomstig uit Zaandam, gevolgd door Alkmaar, Amsterdam, Heerhugowaard en Purmerend. Opvallend is echter dat ook steeds meer wandelaars buiten Noord-Holland (nu al bijna 30%) mee doen aan de Egmond Wandel Marathon, wat aantoont dat deze tweedaagse steeds meer uitgroeit tot een nationaal evenement. De vrouwen zijn met 70% nog altijd ruim in de meerderheid en opvallend is dat 1 op de 10 deelnemers zich heeft aangemeld voor de speciale nordic walking Tweedaagse.

Succesvolle aparte nordic walking tweedaagse geprolongeerd Ook in 2009 staat een aparte nordic walking tweedaagse op het programma! Beide in gebruik zijnde routes langs het strand en door het Noordhollands Duinreservaat zullen beide dagen worden ingezet. De eerste dag lopen de nordic walkingdeelnemers vanuit Egmond de Noordroute (richting Bergen aan Zee) terwijl de overige wandelaars de Zuidroute (richting Castricum aan Zee) afleggen. De tweede dag is dat omgekeerd. Hiervoor is sinds 2007 gekozen, zodat er voldoende ruimte voor alle deelnemers ontstaat om optimaal te kunnen genieten van de fraai uitgezette routes.

Nieuw: Business Arrangement bij Egmond Wandel Marathon! Na de succesvolle introductie van de Business Wandel Estafette dit jaar bij de Plus Wandel4Daagse Alkmaar introduceert Le Champion ook bij de Egmond Wandel Marathon een aantrekkelijk Business Arrangement voor bedrijventeams. Meedoen aan dit arrangement betekent dat bedrijven haar werknemers stimuleren om op een gezonde en verantwoorde manier te bewegen met als doel het gezamenlijk volbrengen van de Egmond Wandel Marathon. Naast het gezondheidsaspect biedt het Business Arrangement een uitgebreid pakket aan extra's voor je teamleden waaronder een diner na de 2e dag in Hotel Zuiderduin, ontvangst met koffie en appelgebak bij de start en gluhwein bij de finish. Bovendien maakt het arrangement het mogelijk om werknemers eenvoudig kennis te laten maken met de wandelsport én andere businessteams. Deelnemende teams kunnen zelf kiezen aan welke afstand zij deelnemen en ook is het aan de teams of zij 1 of 2 dagen wandelen of nordic walken.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht