Ingezonden persbericht


Casio camera s met make-upfunctie

Groot in mogelijkheden, klein in formaat: de EXILIM Zoom EX-Z300, EX-Z250 en EX-Z85

Amstelveen, 30 oktober 2008 Compacte camera s vol handige snufjes. Dat zijn de drie nieuwe Casio EXILIM Zoom-camera s: de EX-Z300, EX-Z250 en EX-Z85. Casio heeft deze stijlvolle digitale camera s onder andere uitgerust met een speciale functie voor nachtfoto s, een make-upfunctie, gezichtsherkenning en een extra groot lcd-scherm. De vele trendy kleuren maken de camera s ook nog eens tot een lust voor het oog.

Lastig om donkere of overbelichte objecten te fotograferen? Met de EX-Z300 (10,1 effectieve megapixels) en EX-Z250 (9,1 effectieve megapixels) is dat een fluitje van een cent. Casio heeft deze camera s voorzien van een unieke, razendsnelle beeldverwerkingsmodule, de EXILIM Engine 3.0. Zo compenseert de Engine te veel of te weinig licht en schokkende bewegingen van trillende handen. Bovendien zorgt deze Engine bij beide modellen voor minder beeldruis. Haarscherpe foto s zijn het resultaat. Met de EX-Z300 en EX-Z250 staan ook gezichten altijd uitstekend op de foto. Fotografen kunnen eenvoudig de gezichtshuid egaler maken met de Make-up -functie. Daarbij hebben ze de keuze uit twaalf instelniveaus.

De Casio EXILIM Zoom EX-Z85 (9,1 effectieve megapixels) blinkt ook uit in innovatieve functionaliteit. Deze Casio-camera herkent de gezichten van maximaal tien eerder gefotografeerde mensen. De Face Recognition -functie geeft deze gezichten voorrang bij het corrigeren van scherpte en belichting. Zo weten fotografen zeker dat de gezichten van hun kinderen, vrienden of familie altijd scherp op de foto staan. Een andere baanbrekende functie is de Auto Shutter . Deze wacht met het maken van de foto tot het te fotograferen onderwerp stilstaat. Op dat moment maakt de camera de foto, de fotograaf hoeft niet eens meer af te drukken. Zo staan spelende kinderen, sportende vrienden en onrustige huisdieren altijd haarscherp op de foto.

Met traditionele digitale camera s zijn gebruikers vaak te laat om dat ene speciale moment op video vast te leggen ze moeten eerst verschillende handelingen in het menu uitvoeren om de videofunctie in te stellen. De EX-Z300, EX-Z250 en EX-Z85 maken hieraan voorgoed een einde met de Movie Button. Eén druk op deze knop is voldoende om de video-opname te starten.

De drie nieuwe EXILIM Zoom-camera s zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren. De adviesprijs van de EXILIM Zoom EX-Z85 bedraagt 159 euro incl. btw. De EX-Z250 heeft een adviesprijs van 229 euro incl. btw. De EX-Z300 kent een adviesprijs van 279 euro incl. btw.

###

EXILIM® is een geregistreerd handelsmerk van Casio Computer Co. Ltd. Enige andere bedrijfsnaam is een geregistreerd handelsmerk van en/of productnamen zijn geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven.

Voor meer informatie en high-res beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Stella Jansen / Jasper Koek

Tel.: 030 - 65 65 070

E-mail: casio@lvtpr.nl