Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LIBÉMA GAAT VAKANTIEPARK VINKELOORD RESTYLEN TOT VAKANTIEPARK DIERENBOS

Na succesvolle thematisering in Hilvarenbeek investeert Libéma E 2 miljoen in park in Vinkel

Rosmalen, donderdag 30 oktober 2008 - Libéma gaat Vakantiepark Vinkeloord in Vinkel volledig restylen. Het concern investeert in de eerste maanden van 2009 circa E 2 miljoen in zowel de accommodaties en kampeervelden als algemene voorzieningen op het vakantiepark. Belangrijkste reden voor de restyling is het eerdere succes van het gethematiseerde Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, dat eveneens deel uitmaakt van het Libéma-concern. Als het vakantiepark kort voor Pasen 2009 haar deuren wederom openstelt voor gasten, draagt het de nieuwe naam Libéma Vakantiepark Dierenbos. In de thematisering voeren bos en bosdieren de boventoon.

In januari 2009 zal worden gestart met het herstructureren, moderniseren en thematiseren van de voorzieningen en accommodaties op het vakantiepark in Vinkel. Uit een onlangs gehouden onderzoek onder 1.000 respondenten is het thema 'Dierenbos' als favoriet naar voren gekomen. De uitwerking van dit thema komt onder meer naar voren in het exterieur en interieur van de bungalows en algemene voorzieningen. Binnen het thema zullen bosdieren, boswachters en natuur de boventoon voeren. Jan Blijenberg, divisiedirecteur van Libéma Vakantieparken: "Het thema wordt zodanig doorgevoerd dat het park zowel gezinnen met kinderen als volwassenen aanspreekt".

Forse investering
Sinds de Afrika-thematisering van Vakantiepark Beekse Bergen (in 2005 en 2006) heeft dit park kunnen rekenen op een fors gestegen omzet en hogere bezettingsgraad. Blijenberg: "Met het aansprekende dierenbos-thema verwachten wij veel gasten aan te spreken. We gaan vakanties aanbieden in een groene, frisse omgeving met moderne voorzieningen die aansluiten bij het wensenpakket van de Nederlandse, Belgische en Duitse vakantiegast". Met de restyling van het park in Vinkel is een investering van E 2 miljoen gemoeid.

Libéma Vakantiepark Dierenbos
Naast de accommodaties worden ook de recreatieve voorzieningen binnen het dierenbos-thema gerestyled of volledig nieuw toegevoegd. Als het park medio april 2009 wederom voor gasten wordt opengesteld, zal het de nieuwe naam Libéma Vakantiepark Dierenbos dragen. Gedurende de periode dat de werkzaamheden op het vakantiepark plaatsvinden, is het park gesloten voor gasten. Reeds gemaakte reserveringen zijn in overleg met de gast inmiddels omgezet naar een verblijf op Libéma Vakantiepark Beekse Bergen. Voor kinderen die zwemlessen volgen in het zwembad op Libéma Vakantiepark Vinkeloord, wordt getracht een plaats aan te bieden in het zwemlesaanbod van Sportiom in 's-Hertogenbosch.
---