De krachtige consument - de 3e partij op de zorgmarkt


Eindcongres ZekereZorg 30 oktober 2008

DEN HAAG, 20081015 -- Het programma ZekereZorg heeft de afgelopen twee jaar projecten ondersteund die erop gericht waren zorgconsumenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders bij elkaar te brengen als vanzelfsprekende marktpartijen. Op 30 oktober 2008 organiseert Stichting Fonds PGO in samenwerking met de NPCF het eindcongres waar de resultaten van het programma bekend worden gemaakt en gediscussieerd wordt over de toekomst.

Ervaringen en visie
Alle marktpartijen zijn op het eindcongres vertegenwoordigd om hun ervaringen met het programma en hun visie op de toekomst te geven. Namens de zorgaanbieders zal de heer Willem van der Ham, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten, spreken. De vertegenwoordiger van de zorgverzekeraars is de heer Bas Leerink, lid van de raad van bestuur van Menzis.
In een film worden de ervaringen getoond van patiënten-, gehandicapten- en ouderenorganisaties die hebben deelgenomen aan het programma.

Paneldiscussie
Astrid Joosten is dagvoorzitter en leidt de paneldiscussie waarin betrokken partijen met elkaar in gesprek gaan over wat de positie van de patiënt op de zorgmarkt in de toekomst zal zijn. In dit panel zitten: Willem van der Ham, Orde van Medisch Specialisten; Bas Leerink, zorgverzekeraar Menzis; Atie Schipaanboord, NPCF; Diana Monissen, ministerie van VWS; Hans van Rossum, RIGO Research en Advies BV; Hanka Meutgeert, Vereniging volwassenen, kinderen en stofwisselingsziekten.

Hannie van Leeuwenprijs en slotwoord minister Klink
Na het debat zal de heer Ferdinand Clevers, voorzitter van Stichting Fonds PGO, de Hannie van Leeuwenprijs uitreiken aan een persoon of organisatie die zich in bijzondere mate verdienstelijk gemaakt heeft voor het versterken van de positie van de zorgconsument.
Tenslotte sluit minister Klink de dag af met een slotwoord.