De eerste editie van de Actemium Automation Award


Een wedstrijd voor HBO studenten industriële automatisering

VEGHEL, 20081029 -- De Actemium Automation Award '08 is een uitdagende wedstrijd voor HBO studenten Industriële Automatisering in het EduLab* te Veghel. High-tech automatiseringsopdrachten verzorgt door de 'EduLab partner'-bedrijven worden onder toeziend oog van 'EduLab Partners', 'Vrienden van het EduLab' en oud (EduLab) studenten uitgevoerd.

Op donderdag 30 oktober, in "oktober - kennismaand", zal de eerste editie plaatsvinden van een jaarlijks terugkerend evenement: de Actemium Automation Award '08. De award zal dan worden uitgereikt aan het team dat de beste resultaten heeft bereikt bij het oplossen van een zevental automatiserings challenges (uitdagingen). EduLab partner bedrijven zorgen voor een verscheidenheid aan opdrachten die aan de maximaal 8 teams worden voorgelegd.

De teams mogen maximaal uit 4 personen bestaan en dat is inclusief één externe specialist die het team mag bijstaan. De externe specialist kan een docent zijn, maar kan b.v. ook een oud-student zijn die het hiaat in kennis van de studenten op een bepaald vakgebied kan aanvullen.

8 Teams zullen de de challenges aangaan. De teams komen uit Venlo, Eindhoven, Den Bosch, Breda en Zwolle en zijn van verschillende opleidingen (mechatronica, technische informatica, industriële automatisering en elektrotechniek). We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de verrichtingen van deze jonge professionals-in-wording, maar hopen vooral dat het een leuke dag wordt die jaarlijks terug gaat komen.

Voor deze dag worden ook de oud (EduLab) studenten van Actemium uitgenodigd om te komen kijken naar de prestaties van de jonge generatie professionals-in-wording en tegelijk de noviteiten kunnen bekijken waar de teams aan werken. Veel van de oud studenten, vaak al vele jaren als automatiseringsprofessional werkzaam, hebben zelf nog meegewerkt aan de EduLab installaties (www.edu-lab.nl). De middag zal daarom beginnen met een presentatie over de stand van zaken van de EduLab projecten.


Uiteraard valt er ook te winnen en wel de volgende prijzen:
1ste prijs ¤ 2.000,-
2de prijs ¤ 1.000,-
3de prijs ¤ 500,-

Voor alle prijzen geldt dat 1/3 van het prijzengeld voor het team is en 2/3 voor de school/studievereniging.

De 1ste prijs wordt bovendien beloond met een wisselbeker.





Ingezonden persbericht