Ingezonden persbericht


Opening Snack en Fastfood museum
Eigenlijk geen tijd, maar wel trek?

op 31 oktober 2008

Dan moet u beslist een kijkje komen nemen in Best bij het fastservice kennis- en innovatiecentrum. Uit België komt de beroemde 'groentekok' Frank Fol om zijn gezonde Légumaise samen met u te maken. Mevrouw van Dobben opent met een viruele sleutel het Snack- en fastfoodmuseum. Daarnaast presenteren we de digitale tentoonstelling over het ontstaan en de groei van de sector Fastservice, de cafetaria in het algemeen en de invloeden van de Amerikaanse fastfoodketens in het bijzonder.

Vervolgens wordt de eerste steen gelegd voor de start van de inrichting van het Fastservicebedrijf van de toekomst. Het kennis- en innovatiecentrum voor de fastservicesector heeft als doel het verhogen en verbreden van kennis in deze dynamische sector. Oud directeur van Koninklijke Horeca Nederland zal hierbij aanwezig zijn.

De Stichting Vrienden van de Fastservice wil als initiatiefnemer door middel van het Fastservice Kennis- en Innovatiecentrum het werken en leren in de fastservice promoten, werkenden in de sector in staat te stellen zich verder te ontwikkelen en ondernemers meer rendement te laten behalen. De stichting richt zich ook op het behoud van talent (voorkomen van onnodig verloop). Jongeren met een leuke bijbaan in de fastservice kiezen uit onwetendheid nu nog te vaak voor een van de traditionele horecaopleidingen. Zouden ze weten dat ze hun leuke baan ook kunnen combineren met een volwaardige mbo-opleiding dan zouden ze mogelijk hiervoor gekozen hebben.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -