Ingezonden persbericht


30.000 UPS vrijwilligers verlenen steun aan lokale gemeenschappen

Amsterdam, 30 oktober 2008 - Wereldwijd rollen UPS-medewerkers de mouwen van hun bruine uniform op om meer te doen dan alleen pakketjes bezorgen. Gedurende de hele maand oktober hebben zij deelgenomen aan de 'Global Volunteer Month' en hun tijd gewijd aan het helpen van een goed doel in hun lokale gemeenschap.

Sinds 2003 wijst UPS elk jaar een week in oktober aan als 'Global Volunteer Week'. Dit jaar is deze week uitgebreid naar een volledige maand, zodat meer werknemers mee kunnen doen. De vrijwilligersacties vinden over de hele wereld plaats, met deelnemende UPS-medewerkers in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en Azië.

Sinds de start van het programma is het aantal werknemers dat zich als vrijwilliger inzet, sterk gegroeid: van 1.000 in 2003 naar meer dan 30.000 verwachte deelnemers dit jaar wereldwijd.

"UPS-werknemers worden gestimuleerd om gedurende het hele jaar vrijwilligerswerk te doen, maar tijdens de 'Global Volunteer Month' wordt er extra hard gewerkt om er zo veel mogelijk werknemers bij te betrekken," zegt Lisa Hamilton, voorzitter van de 'UPS Foundation'. "Als je iemand één keer kan overhalen om te helpen, kan hij met eigen ogen zien wat de kracht is van iets teruggeven aan anderen en dan heb je een vrijwilliger voor het leven."

UPS vrijwillgerswerk in Nederland

In Nederland hebben UPS-medewerkers de mogelijkheid om hun eigen steentje bij te dragen en deel te nemen aan verschillende projecten die plaats vinden in oktober. Bij de Voedselbank in Amsterdam en Eindhoven hielpen 27 UPS medewerkers bij het uitdelen van voedselpakketten. In Roermond schilderden 62 UPSers de muren van Stichting Proteion, een zorgcentrum voor ouderen.

Daarnaast hielpen 12 medewerkers van UPS op verschillende locaties in Amsterdam het Nederlandse Rode Kruis met de 'I re:spect' campagne.

De 'Global Volunteer Month' van UPS is één van de vele voorbeelden van de langlopende toewijding aan vrijwilligerswerk van het bedrijf. Sinds zijn oprichting in 1907 heeft UPS een lange geschiedenis als zorgzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming. Zowel door betrokkenheid bij United Way, de 'UPS Foundation', als met vrijwilligerswerk draagt UPS bij aan programma's die zich bezig houden met sociale en maatschappelijke zaken, waaronder onderwijs, armoede, het daklozenbestaan, honger, gezondheid en werkloosheid.

Grote initiatieven van de 'UPS Foundation', die werd opgericht in 1951 en is gevestigd in Atlanta, zijn onder andere wereldwijde programma's die steun verlenen aan vrijwilligerswerk, alfabetisme en hulp bij hongersnoden. De 'UPS Foundation' identificeert specifieke projecten waar het kan bijdragen en een aantoonbaar verschil kan maken. In 2007 doneerde de 'UPS Foundation' wereldwijd meer dan USD 46 miljoen aan goede doelen.

Ga naar www.community.ups.com voor meer informatie over de betrokkenheid van UPS bij de gemeenschap.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en fondsen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS). Meer informatie over het bedrijf vindt u op het Internet onder www.ups.com. Voor het meest recente nieuws over UPS, kunt u surfen naar www.pressroom.ups.com.

Edelman Nederland

Fien Bertrams
Tel: 020 30 10 980
Mail: Fien.Bertrams@edelman.com