Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Expositie 'Dit dorp, ik weet nog hoe het was'

MUSEUM ZOEKT BOER

Op vrijdag 31 oktober aanstaande gaat in het Limburgs Museum in Venlo een tentoonstelling van start met als titel Dit dorp, ik weet nog hoe het was. Bij het horen ervan gaat bij liefhebbers van het Nederlandstalig lied meteen een belletje rinkelen. Dit dorp werd door Wim Sonneveld in 1967 op plaat gezet en is inmiddels een evergreen die verankerd ligt in het collectief 'liedjesgeheugen'.

Dit dorp, ik weet nog hoe het was gaat over de vele veranderingen die zich in voorbije eeuw hebben voltrokken op het platteland van Noord- en Midden Limburg en Oost-Brabant. Het dorpsleven is in die pakweg honderd jaar totaal anders geworden. En de ontwikkelingen gaan door. Door de Reconstructiewet verandert er komende jaren nog meer.

Voor Dit dorp, ik weet nog hoe het was wil het Limburgs Museum in contact komen met plattelanders die deze veranderingen hebben meegemaakt en erover willen vertellen. Bovendien is het museum op zoek naar oude foto's en familiefilmpjes (8 millimeter/video) rond huis en bedrijf.

Dit dorp, ik weet nog hoe het was is de eerste grote expositie over dit onderwerp. De tentoonstelling vormt het sluitstuk van Boerenerfgoed, een groot driejarig project in Limburg dat cultuurhistorie, educatie, sociale geschiedenis én Reconstructie met elkaar wil verbinden. Boerenerfgoed maakt de houding van de boer tegenover ingrijpende maatschappelijke veranderingen zichtbaar.

Wie mee wil werken aan deze unieke tentoonstelling, kan contact opnemen met Stan Linssen van het Limburgs Museum. Hij is op werkdagen (met uitzondering van woensdag) van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 077 352 21 12.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
tel 077 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl

open
dinsdag tot en met zondag
gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari



Ingezonden persbericht