Ingezonden persbericht


¤ 25.000,- voor de droom van de domkids!

De droom van de domkids wordt werkelijkheid! Zij bedachten de domtorenglijbaan: een 'nep dom' van zo'n tien meter hoog, met daaromheen een spannende glijbaan. Op weg naar boven leer je ook nog van alles over de historie van de dom. Deze dom wordt door het CU Kidsfonds gerealiseerd in Utrecht.

Het CU Kidsfonds, een initiatief van gemeente Utrecht, Jaarbeurs, Corio, NS Poort en Prorail, besteedt ¤ 25.0000,- om de droom van deze kids te verwezenlijken. Vanmiddag, op 31 oktober, werd tijdens het feestelijk CU Kidsgala in het Beatrixtheater de prijswinnaar van de CU Kidsaward en de geldprijs bekend gemaakt.

Naast de domglijbaan vielen enkele projecten op. De jury besloot hen een eervolle vermelding te geven. Enkele inzendingen zoals 'de gamehall' en 'het kindercafe' bieden kinderen de mogelijkheid om elkaar bij het gamen te ontmoeten. Omdat deze ideeën passen in de Utrechtse ambitie om een nog belangrijker gamestad te worden, zullen gemeente en Corio onderzoeken of er in het Stationsgebied een mogelijkheid is om ook deze dromen uit te laten komen.