Ingezonden persbericht


SCENECS 2008, met een nieuw gezicht!

Op 31 oktober en 1 november 2008 vindt in Amersfoort de derde editie van het Amersfoortse filmfestival SCENECS plaats. SCENECS, dat begin 2006 opgericht werd door de Amersfoortse filmproducent Arya Tariverdi, wordt georganiseerd door Stichting Synergie en uitgevoerd door ATP Film Company.

Op 1 november zullen de ingezonden films voor de debuutcompetitie in de JT bioscoop Amersfoort voor publiek worden vertoond. Op 31 oktober, de dag ervoor, vindt de panoramaprogrammering in De Kamers en Theatercafé Borra plaats.

Eén van de tradities van het SCENECS filmfestival is "het SCENECS gezicht". Zij zal het gezicht zijn op alle uitingen van het SCENECS filmfestival. Dit jaar hebben we Jelena Petrova, Miss Gelderland 2007, aangetrokken als "Het gezicht" voor SCENECS 2008. Jelena Petrova is 22 jaar en woont in Nijmegen. Zij is geboren en getogen in Sint-Petersburg, Rusland maar woont al jaren in Nederland. Dit jaar heeft zij haar studie HBO-Rechten afgerond en is begonnen aan de universiteit om haar master in rechten te halen.

Voor meer informatie over het festival en haar programmering zie: www.scenecs.com


---

Noot voor redactie,