Ingezonden persbericht



PERSAANKONDIGING

Start campagne Human Talent Trophy 2008!

Innovatieprijs van E 10.000,- voor creatieve HR-initiatieven

De stichting Human Talent Trophy daagt HR verantwoordelijken uit om met een innovatieve aanpak mee te dingen naar de Human Talent Trophy 2008. Dit jaar bestaat de stichting 10 jaar, daarom wordt de uitreiking dit jaar groots gevierd tijdens het jubileumgala op vrijdag 31 oktober 2008 in het Kurhaus in Scheveningen.

Een voorwaarde voor deelname is dat de aanpak beproefd moet zijn in de eigen organisatie en tot nieuwe inzichten en resultaten heeft geleid. Daarnaast moet de aanpak vallen binnen de context van het thema: Sociale renovatie of innovatie?

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
"Werkgevers moeten afstappen van het renoveren van oud beleid. Omdat er zoveel veranderingen gaande zijn, zal men vooral moeten innoveren", aldus voorzitter Carmen Breeveld. "In West-Europa worden we geconfronteerd met personeelsvraagstukken als gevolg van uitstroom door vergrijzing, globalisering, ontgroening en immigratie. En daarnaast is er een kwantitatieve en kwalitatieve kloof tussen de uitstroom van babyboomers en de nieuwe generatie. Innoveren is van levensbelang, juist nu omdat er zoveel veranderingen gaande zijn. Men zal zich vooral moeten richten op de kansen die deze ontwikkelingen bieden en niet op de beperkingen!"

Economisch maatschappelijke opbrengst voor prijswinnaar 2005 In 2005 heeft Rabobank Utrecht de Human Talent Trophy in ontvangst mogen nemen voor het project "Biedt een Kanaleneilander een stageplaats" gericht op allochtone MBO-scholieren. Mede door het winnen van de Human Talent Trophy 2005 heeft het stageproject geleid tot een groot succes. Er kwam meer aandacht voor de stageproblematiek op een moment dat het nodig was en bedrijven boden een 100-tal stageplaatsen, ook bedrijven die eerder geen stagiaires hadden. Ook is het project een voorbeeldproject geworden voor de ROC's in hun streven om meer samenwerking met bedrijven te realiseren.

Inschrijving
Heeft u een innovatieve en beproefde aanpak ontwikkeld om bovenstaande veranderingen te lijf te gaan? Of kent u een organisatie die hiervoor in aanmerking komt? Meldt u zich dan aan vóór 1 oktober aanstaande. Kijk voor meer informatie over het deelnamereglement, juryleden, het thema en nog veel meer op de website www.humantalenttrophy.nl.

De Human Talent Trophy 2008 wordt gesponsord door Ministerie van SZW, AON, Gemeente Den Haag, ArboNed, Leaseplan, PGGM, Team Care, Eureko Academy Life & Pensions, Agis Zorgverzekeringen, Center for Servant Leadership, Women on Board, Governance University en Kluwer. De Human Talent Trophy is een initiatief van Carmen Breeveld, DGA van Team Care, recruitment & consultancybureau voor HR-professionals en Zwarte Zakenvrouw 2003.

14 augustus 2008