Dienstenbond CNV

Nieuws

30 oktober 2008

Leden stemmen in met Sociaal Plan UWV

Onlangs hebben wij u verzocht uw stem uit te brengen over het bereikte resultaat voor het Sociaal Plan UWV. Na telling van de stemmen bleek ruim 80% van de stemmen voor te zijn. Nu is het zaak het resultaat te verwoorden in de uiteindelijke teksten.

Gedurende de stemming heeft u aangegeven toch moeite te hebben met de looptijd. Immers, de bedoeling is steeds geweest het Sociaal Plan voor de gehele Vernieuwing te laten gelden. Met een looptijd tot 2011 is het onzeker of de gehele Vernieuwing onder dit Sociaal Plan zal vallen. Met UWV is afgesproken in de preambule van de teksten op te nemen dat de looptijd van dit Sociaal Plan de Vernieuwing dekt. Voor CNV Dienstenbond tot definitieve ondertekening kan overgaan, moeten de teksten worden opgesteld en getoetst. De gezamenlijke bonden hebben besloten voor de teksten een redactiecommissie in te stellen.

Pensioenopbouw 63-65 jaar
Onlangs hebben UWV en de vakbonden overleg gehad over de pensioenopbouw tussen 63 en 65 jaar. Zoals u wellicht weet, vindt er op dit moment geen pensioenopbouw plaats tussen 63 en 65 jaar. Naar de opvatting van de Nederlandse Bank als toezichthouder op het pensioenfonds UWV is dit in strijd met de Wet Gelijke Behandeling op grond van leeftijd. Een oplossing is om de pensioenopbouw voort te zetten tussen 63 en 65 jaar zonder aanpassing (verlaging) van het opbouw- percentage.

Deze verbetering leidt tot een structurele pensioenlastenstijging en zou ten koste kunnen gaan van andere onderwerpen uit de cao. Derhalve hebben vakbonden en werkgever besloten tot de afloop van de cao, 1 mei 2010, deze verbetering vooralsnog in te voeren zonder verdere aanpassingen op het pensioenreglement te maken. Dit betekent dat deze verbetering zal worden bekostigd door UWV. Afgesproken is dit punt opnieuw te bespreken met de onderhandelingen voor de nieuwe cao vanaf
1 mei 2010. Hierbij zal dan worden gekeken hoe de stijging van de toekomstige pensioenlast verdeeld zal worden.

WGA-hiaat
Al langer is de vraag of er via UWV een collectieve verzekering afgesloten kan worden voor de dekking van het WGA-hiaat. Mede door de fusie met CWI, waar deze voorziening wel aanwezig is, heeft UWV besloten om te kijken of er een contractspartij gevonden kan worden. CNV Dienstenbond is verheugd over deze beslissing. Momenteel zijn een aantal offertes aangevraagd bij verschillende aanbieders.

Naar verwachting zal begin november een keuze gemaakt worden voor de aanbieder. U ontvangt hierover bericht vanuit UWV, zodat u zelf kunt beslissen of u een dergelijke verzekering af wenst te sluiten. Uiteraard betekent dit dat u gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting bij de betreffende verzekeraar. Houdt u dan ook de berichtgeving vanuit HRM in de gaten!

Fusie UWV-CWI
CNV Dienstenbond heeft met de andere vakbonden een informatieronde in het land gehouden voor de CWI-medewerkers die op 1 januari 2009 overkomen naar UWV. Hierbij is het resultaat over de harmonisatieafspraken besproken en hebben medewerkers de gelegenheid gehad (verduidelijkende) vragen te stellen. Groot bespreekpunt was uiteraard het pensioenfonds en de pensioenen.

Medewerkers van CWI hadden graag bij ABP willen blijven. Uiteraard leverde het harmonisatievoorstel cao ook de nodige discussie op. Net als u, waarderen de medewerkers van CWI het Sociaal Plan UWV ook positief.

Binnenkort zal de ledenraadpleging plaatsvinden over het harmonisatieresultaat onder de leden bij CWI. Wilt u meer weten over de harmonisatie-afspraken of de fusie met CWI? Kijkt u dan op onze website www.cnvdienstenbond.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze info? Neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma via telefoonnummer 053-6460580 of per mail d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl. Voor vragen over uw werk kunt u terecht bij uw regiokantoor.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.
Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.