Gemeente Heumen

Opknap bedrijventerreinen De Hoge Brug en Sluisweg.

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 30 oktober jl., groen licht gegeven voor het project Revitalisering Maldense bedrijventerreinen. De gemeente zal ruim
500.000 bijdragen in het 1.6 miljoen kostende project. De overige financiering vraagt de gemeente aan bij de provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De uitvoering van het project is gepland in 2009 en 2010.

Al eerder, op 20 oktober, oordeelde de Raadscommissie Grondzaken, positief over de gevolgde aanpak. De Gemeente en de Ondernemersvereniging hebben namelijk gezamenlijk opgetrokken om het plan uit te werken. De opkomst van ondernemers bij de verschillende bijeenkomsten om plannen te bespreken was daarom groot. Dit is de kwaliteit van het plan ten goed gekomen.

Het plan richt zich met diverse projecten op de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte. De wegen zullen worden opgeknapt en er komt meer groen en een betere bewegwijzering. Onder de grond verandert er ook iets. De gemeente gaat het rioolstelsel verbeteren en er komen mantelbuizen voor glasvezelkabel. Ook veiligheid is een belangrijk thema. Hiervoor worden maatregelen genomen op de Sluisweg (straat) en langs de Broekkant komt een fietsstrook. Gemeente en Ondernemersvereniging zullen afspraken maken over het toekomstige beheer van de terreinen om de kwaliteitswinst vast te houden.

Ondernemers worden gevraagd om te investeren in een betere uitstraling van hun bedrijfspanden. Het project kent een regeling om dergelijke projecten te stimuleren. Te denken valt aan gevels, hekwerken e.d. De verhoogde kwaliteit van de bedrijfsterreinen en daarmee de vergrote grondwaarde vormt daarnaast de grote stimulans voor bedrijfsinvesteringen en vernieuwing. De beperkte ruimte die er is voor bedrijvigheid dient zo efficiënt mogelijk te worden gebruikt. Dit is ook het beleid van de Provincie en de Stadsregio.

Het project moet er voor zorgen dat de twee belangrijkste bedrijventerreinen van de gemeente Heumen klaar zijn voor de toekomst. Dit is van groot belang voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de gemeente.
Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. René Joosten, email rjoosten@heumen.nl of telefonisch: 024 -358 83 76.