Ingezonden persbericht




Persbericht

Capgemini wint ALD Green Fleet Award

Hoofddorp, 31 oktober 2008. Jack Knol, Manager Car Lease, van Capgemini heeft gisteren de Green Fleet Award gewonnen. Een erkenningsprijs van ALD Automotive voor milieuvriendelijk wagenparkbeheer. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens Route '08, het congres van ALD Automotive.

De Green Fleet Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt voor het meest vooruitstrevende MVO beleid op het gebied van mobiliteit. De jury, bestaande uit Frank Bürmeister (ministerie van Verkeer & Waterstaat), Gerard Keijzers (hoogleraar duurzaamheid Nyenrode) en Ronald Postma (mobiliteitsmakelaar), kon kiezen uit 4 genomineerden: Hewlett Packard, BP, Valid Express en Capgemini.

De jury koos uiteindelijk voor Capgemini door het zeer brede pakket aan MVO-maatregelen, waaronder de NS Business Card voor leaserijders, korting op de leaseprijs op basis van zuinige energielabels en diverse interne campagnes zoals hybride proefritdagen en de slimmer reizen dagen. Dit resulteert bij Capgemini in een wagenpark dat inmiddels voor 75% groen is. Ook wordt efficiënt gebruik gemaakt van alternatieve vervoerswijzen, waarbij extra kosten opwegen tegen besparingen op brandstofverbruik. 'Een inspirerend resultaat', aldus de jury.

De Green Fleet Award is een initiatief van ALD Automotive. Het doel van de award is aandacht voor bedrijven die toekomstgericht denken op mobiliteitsgebied. Minstens zo belangrijk dient de award als een platform voor het uitwisselen van best practices om andere bedrijven te inspireren op weg naar morgen.


- Einde persbericht -

Fotobijschrift: de persoon links op de foto is René de Jong, commercieel directeur ALD Automotive, de persoon rechts is Jack Knol, Manager Car Lease Capgemini.

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 712.000 voertuigen en 3.600 werknemers in 39 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen binnen Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Voor meer persinformatie:
Lonneke van der Horst, Marketing Manager
Telefoon: 020 658 70 00
E-mail: lonneke.vanderhorst@aldautomotive.com
-----------------------


---- --