Gemeente Delft

Intentieverklaring over breed gebruik speelterrein Maurice Maeterlinckschool

Het schoolbestuur van de Maurice Maeterlinckschool en het college van Delft hebben op 30 oktober een intentieverklaring ondertekend. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het vernieuwde schoolterrein, de Tuin van de Blauwe Vogels. De school stelt het speelterrein open voor een bredere doelgroep dan alleen de leerlingen van de school. Het college ondersteunt een verdere ontwikkeling van het terrein.

De Maurice Maeterlinckschool nam gisteren het nieuw ingerichte buitenterrein feestelijk in gebruik. Een speciaal Cruyff Court is blikvanger in deze Tuin van de Blauwe Vogels. Het terrein is van grote betekenis voor de leerlingen van de school, maar dankzij een ruimere openstelling, kunnen ook kinderen uit de buurt er spelen, leren en sporten.

In de intentieverklaring spreekt het schoolbestuur uit het schoolterrein met de daar aanwezige sport-, speel- en beweegvoorzieningen open te willen stellen voor een bredere doelgroep dan alleen de leerlingen van de school. Het college geeft ermee aan dat het een financiële bijdrage wil leveren aan een tweede fase van de ontwikkeling van het terrein. Dit initiatief past binnen het collegebeleid; het college bevordert dat kinderen schoolpleinen ook na schooltijd en in de weekenden als veilige speelplek kunnen gebruiken.

Namens het schoolbestuur, de Stichting SOMETZ, ondertekende schooldirecteur Johan Taal de intentieverklaring. Wethouder Anne Koning ondertekende namens het college.

Noot voor de redactie (