Ingezonden persbericht


Van Delft tot London- Cruyff Courts zijn volop in ontwikkeling!

Amsterdam, 31 oktober 2008 - In 2003 is in Lelystad het eerste Cruyff Court in Nederland gerealiseerd en sindsdien heeft de ontwikkeling van de Cruyff Courts niet stil gestaan. Zo waren er afgelopen week drie bijzondere momenten op en rondom de Cruyff Courts.

London- Cruyff Court Dennis Bergkamp
Vorige week is het eerste Cruyff Court in Londen geopend, het Cruyff Court Dennis Bergkamp. Tijdens de officiële opening werd er een wedstrijd gehouden waarbij er tijdens de finale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6 8 jongens en 8 meisjes waren geselecteerd voor het Cruyff Courts All Star Team. Zij werden gecoacht door Johan Cruijff en Dennis Bergkamp.

Delft- Aangepast Cruyff Court
Naast de Cruyff Courts heeft de Johan Cruyff Foundation speciale aandacht voor kinderen met een handicap. Voor deze doelgroep is donderdag het eerste aangepaste Cruyff Court in Delft geopend. De Johan Cruyff Foundation heeft het Cruyff Court Maurice Maeterlinck mede kunnen financieren door een donatie van Het Nationaal Schoolontbijt 2007. In 2007 was de Johan Cruyff Foundation het goede doel van Het Nationale Schoolontbijt en 440.000 kinderen hebben een bijdrage geleverd aan dit speciale Cruyff Court door in de week van het brood gezamenlijk te ontbijten en hiervoor een donatie van E 0,25 aan de Foundation te doen.

Rotterdam- Cruyff Courts Seminar 2008
Verder heeft deze week het derde Cruyff Courts Seminar plaatsgevonden in Stadion Feijenoord. Sportbuurtwerkers, beleidsmedewerkers, vrijwilligers, bewoners, Betaald Voetbal Organisaties en sportverenigingen uit het hele land kwamen bij elkaar voor o.a. nieuwe ontwikkelingen, om kennis te delen en samen input te geven aan het project Cruyff Courts. Na een welkomstwoord van Rotterdams wethouder Bolsius, een vraaggesprek van dagvoorzitter Frits Barend met Feyenoord directeur Eric Gudde werden via diverse workshops aanbevelingen en input gegenereerd voor het project Cruyff Courts. Het seminar werd mogelijk gemaakt door Stadion Feyenoord, Ten Cate Grass, Gemeente Rotterdam, Oranjewoud, Grontmij, Hexta hekwerk en ABC hekwerk. Tijdens het seminar hebben de Johan Cruyff Foundation en kunstgrasspecialist Ten Cate Grass hun partnership overeenkomst met drie jaar verlengd. Ten Cate Grass is vanaf het eerste moment betrokken bij de Cruyff Courts, beide partijen zijn verheugd over de continuering van de samenwerking.

Ambitie
Natuurlijk gaat de ontwikkeling van de Cruyff Courts door. Onze doelstelling is om eind van dit jaar in totaal 90 Cruyff Courts te hebben gerealiseerd. Hierbij houdt onze ambitie niet op. Wij willen nog meer Cruyff Courts en aangepaste Cruyff Courts in Nederland aanleggen omdat de behoefte aan deze veldjes er is. Buiten het aanleggen van meer veldjes willen wij meer activiteiten en evenementen op de Cruyff Courts organiseren, onze doelstelling is om jeugd in beweging te brengen.

Kijk voor meer informatie op onze website www.cruyff-foundation.org.

Johan Cruyff Foundation

Olympisch Stadion 5

1076 DE Amsterdam

The Netherlands

T: 0031 (0) 20 3057766

F: 0031 (0) 20 3057760

I: www.cruyff-foundation.org

I: www.cruyffcourts.org

---- --