Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Amsterdam 24 oktober

Young professionals verslaan studenten in landelijke IQ- & EQ-test

De IQ- & EQ-scores van Nobiles Q-Masters 2009 zijn bekend. In het kort: de studenten leggen het af tegen de young professionals (gemiddeld 210 versus 213 punten)*, en de mannen winnen het van de vrouwen (gemiddeld 215 tegen 212).

Nobiles Q-Masters is een jaarlijks terugkerende, landelijke IQ, EQ én SQ-race voor hoogopgeleiden. In de eerste rondes worden IQ en EQ online getest (www.qmasters.nl) - tests ontwikkeld door Van der Maesen en Koch HRM Advies - , gevolgd door additionele tests van het sociale quotiënt (SQ) tijdens de (halve) finales. Speciaal voor juridisch toptalent loopt Nobiles Q-Meesters (www.qmeesters.nl) parallel.

Tijdens de halve finale (vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november aanstaande) komt het talent dat binnenkort de arbeidsmarkt betreedt tegen elkaar uit op het Sp!ts Nobiles Careerevent (www.careerevent.nl). Daar volgen ze een workshop, ondergaan ze een GITP-assessment en lunchen ze met de top uit het bedrijfsleven. De finale van Nobiles Q-Masters & Q-Meesters 2009 vindt plaats op maandag 2 februari op Nyenrode.

Q-Masters is een initiatief van Nobiles Media, arbeidsmarktspecialist voor studenten, starters en young professionals. Nobiles Media is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Ook meedoen? De deelname voor de finales is gesloten, maar zelf je IQ & EQ testen kan natuurlijk nog wel: www.qmasters.nl en www.qmeesters.nl.

Over Nobiles Media BV

Nobiles Media is al 19 jaar multimediaal uitgever op het gebied van studie en carrière richting laatstefase hbo'ers en academici. Zij weet de hoogopgeleide student en starter op het juiste moment te bereiken met praktische tips en informatie over oriënteren, solliciteren of doorstuderen. Persoonlijke ontwikkeling is hierbij een belangrijk speerpunt. Nobiles Media BV geeft onder meer het Nobiles Magazine, de Nobiles Carrièregids, de Juristengids en de Mastergids uit en organiseert twee keer per jaar het Sp!ts Nobiles Careerevent.

Over Telegraaf Media Nederland

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep NV) en omvat een belangrijk gedeelte van de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, BasisMedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Media Groep, Telegraaf Productiehuis en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en -platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Noot voor de redactie,