Gemeente Enkhuizen

Koersen op Enkhuizen: drie scenarios voor de Stadsvisie Enkhuizen 2030

Op 22 september is de gemeente gestart met het ambitieuze project Stadsvisie Enkhuizen 2030. Tijdens het project wil de gemeente met inwoners en betrokkenen van de stad nadenken over de toekomst van Enkhuizen. De ideeën worden daarna vertaald naar een Stadsvisie voor de komende twintig jaar. Het vormt een kader waarbinnen de politiek gerichte ontwikkelingskeuzes kan maken.

In september en oktober 2008 heeft de gemeente met een enthousiaste groep bewoners (experts) verschillende gezichten van Enkhuizen verkend. Vervolgens zijn bij die gezichten scenarios ontwikkeld die de koers van die verschillende gezichten uitwerken. Drie concept-scenarios zijn nu de basis voor de notitie Koersen op Enkhuizen.

De raadscommissie BOFS behandelt de notitie Koersen op Enkhuizen op 17 november 2008. Daarna start het participatietraject waarbij u als inwoner of betrokkene van Enkhuizen uw visie kunt geven op de scenarios. Vanaf december komen de definitieve scenarios beschikbaar.

Om u alvast een beeld te geven van de scenarios in ontwikkeling, kunt u via de link Koersen op Enkhuizen: drie scenarios voor de Stadsvisie Enkhuizen 2030 download inzien.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl