Datum: 31 oktober 2008

Lisse Verdachten van poging inbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 31 oktober tussen 04.00 en 05.00 uur drie Hagenaars van 23 (2) en 31 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Rooversbroekdijk. De bewoonster werd rond 03.45 uur wakker van geluiden in haar woning en nam poolshoogte. Beneden zag ze twee jongens langs het raam lopen. De bewoonster schreeuwde naar de jongens en hoorde gestommel op het afdakje. Vermoedelijk was dit een nog een persoon. De twee jongens liepen hierna weg. Na een zoekactie in de omgeving werden de drie verdachten aangehouden. Bij de woning bleek een raam geforceerd te zijn. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 30 oktober twee Leidenaren van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou op de Maresingel met twee vrienden gekeken hebben naar een groepje jongens die vuurtje stookten in het Huispark waarna er een discussie ontstond. Dit mondde even later op de Falckstraat uit in een vechtpartij waarbij de Leidenaar met een nog onbekend voorwerp werd geslagen. Toen een tante van het slachtoffer bij de groep kwam stopte het vechten. De vrouw bleef met de groep wachten tot de komst van de politie.

Voorschoten Rijden zonder rijbewijs De politie heeft donderdagmiddag 30 oktober een 57 jarige inwoner van Voorschoten aangehouden. Hij reed over de Beethovenlaan toen hij herkend werd als een bestuurder zonder geldig rijbewijs. Hij werd dit jaar al meerdere keren aangehouden voor hetzelfde feit. Daarbij maakte hij gebruik van steeds dezelfde personenauto. Er is procesverbaal opgemaakt.

Gouda Lastige klant De politie heeft in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 oktober op de Wintersdijk een 26 jarige inwoner van Gouda aangehouden. De man was een horecagelegenheid op de Vredebest uitgezet omdat hij, na één consumptie besteld en betaald te hebben, over zou zijn gegaan op het nuttigen van zelf meegebrachte blikjes. De man was onder invloed van drank en niet voor rede vatbaar. Buiten bleef hij verwensingen roepen naar de uitbater van het café. Op enig moment was zichtbaar dat de lastige klant deuken schopte in een nabij geparkeerde auto en een steen gooide tegen een muur. Daarop liep hij weg. De toegesnelde politie kon hem, na een korte achtervolging, in de directe omgeving aanhouden. Geboeid werd hij vervoerd naar het bureau. De politie doet verder onderzoek.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --