Politie IJsselland

|     |Harderwijk/ Ermelo - Onder invloed alcohol                |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 31 oktober twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 35-jarige man uit Ermelo werd omstreeks 01:00 uur op de Dokter van Dalelaan in zijn woonplaats gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en blies een promillage van 0,7. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

In Harderwijk werd omstreeks 01:10 uur op de Stationslaan een 25-jarige man uit Harderwijk gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,62 waarop proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

|     |Putten - Woninginbraken                                   |
Tussen woensdag 29 oktober en donderdag 30 oktober werd er ingebroken in twee woningen in Putten. In beide gevallen werd een raam geforceerd. Er werden diverse goederen ontvreemd.

Aan de Bouwmeestersgoed werd tussen woensdag en donderdag 30 oktober ingebroken. Er werd onder meer een laptop weggenomen. In dezelfde nacht werd er ingebroken in een woning aan de Mennestraat. Hier werd onder meer een tas ontvreemd. De politie is direct een onderzoek gestart.

|     |Veluwe -  grote veiligheidscontrole                       |
De politie hield donderdag 30 oktober tussen 06:00 uur en 22.30 uur een grote verkeerscontrole op de Veluwe. Hierbij werd vooral gelet op overtredingen die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen. Er werden in totaal 252 overtredingen geconstateerd.

Met tientallen agenten op verschillende locaties werd donderdag het verkeersgedrag van verkeersdeelnemers gecontroleerd. Inzet was de verkeersveiligheid, waarbij het voeren van verlichting, controle op alcoholgebruik in het verkeer, snelheid, het rijden zonder gordel en het niet handsfree bellen bijzondere aandacht kregen.

Om de verlichting in de ochtendspits te controleren werd om 06.00 uur met de actie begonnen. Tijdens de avondspits en de avonduren werd hier ook extra op gelet. Fetsers dienen zich te realiseren dat zij bij duister of regen slecht zichtbaar zijn wanneer ze geen verlichting voeren. De controleposten stonden in Ermelo, Epe, Harderwijk, Hattem, Heerde, Elburg, Putten, Nunspeet, Elspeet, Elburg, Wezep, Vaassen en Oene. Er werd bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid (30x), niet voeren van verlichting (56X), niet dragen van een gordel (59X), rijden door roodlicht (2x) en niet handsfree bellen (2x). Daarnaast waren er andere technische mankementen waar ook voor werd bekeurd.

EINDE BERICHTEN

politievoorlichter

telefoon 055- 5486052

---- --