Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 31-10-2008

Aanhouding verdachte van drie diefstallen

AMERSFOORT De politie heeft op woensdagmiddag 29 oktober een 27-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van beroving en diefstal bij drie vrouwen in de leeftijd van 72 tot 84 jaar. De politie zag de man in de Lavendelstraat lopen en herkenden hem als de man die gezocht werd door het straatroofteam van de recherche. De man werd daarop aangehouden.

De politie verdenkt de man van het bestelen van een 74-jarige vrouw uit Leusden op een begraafplaats aan de Utrechtseweg op 4 juli 2008. De vrouw had haar fiets geparkeerd en was bezig met het verzorgen van een graf toen zij geritsel achter zich hoorde. Ze zag een man wegrennen met iets onder zijn kleding gestopt. Uit haar fietstas bleek een tasje met diverse pasjes en geld te zijn weggenomen. Ook verdenkt de politie de man van het bestelen van een 83-jarige vrouw uit Amersfoort op 9 september 2008 in een winkel aan de Utrechtsestraat. De vrouw zag nog net dat een man haar handtas van haar rollator rukte. De verdachte vluchtte vervolgens weg. Tot slot verdenkt de politie de verdachte van een diefstal van een handtas op 15 september uit een fietstas van een 72-jarige vrouw uit Leusden. De vrouw had net daarvoor geld gehaald bij een bank aan de Utrechtseweg. Later ontdekte ze dat haar tas was verdwenen.

Alle vrouwen hadden kort voor de diefstal geld gehaald bij dezelfde bank aan de Utrechtseweg. Vermoedelijk zijn zij gevolgd door de verdachte die een gunstige gelegenheid afwachtte om het geld te stelen. Na de diefstal bleek bij een aantal aangeefsters voor honderden euros van de rekening te zijn gehaald met behulp van de gestolen pinpassen.

Tijdens de fouillering werd bij de verdachte een paar honderd euro aan cash geld aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte zit vast voor nader onderzoek. In de cel zou hij eveneens een arrestantenverzorger hebben bedreigd. De arrestantenverzorger heeft aangifte hiervan gedaan.

Fietsverlichtingscontroles

WOUDENBERG / LEUSDEN Op de Dorpsstraat in Woudenberg en op de Groene Zoom, Asschatterweg, Noorderinslag en de Hamerveldseweg in Leusden heeft de politie donderdagavond (brom)fietsers gecontroleerd op verlichting. In Woudenberg kregen zes personen een bekeuring. In Leusden kregen 14 (brom)fietsers een bekeuring.

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft donderdag omstreeks 20.15 uur een man aangehouden omdat hij een hulpverleenster had mishandeld. De vrouw was omstreeks 20.15 uur aan het werk in een woning aan de Dollardstraat. Om nog onbekende reden belaagde een aanwezige kennis van de bewoonster de hulpverleenster. Ze liep daardoor rugletsel op. De vrouw schakelde de politie in en agenten hielden later die avond de 54-jarige kennis, een man uit Amersfoort, bij zijn eigen woning aan. Hij is ingesloten.

Verdachte autokraak aangehouden

AMERSFOORT Donderdagavond heeft de politie een verdachte van een autokraak aan kunnen houden dankzij een melding van een getuige.

Omstreeks 22.10 uur zag een getuige dat een man zich verdacht ophield op een parkeerplaats aan de Zangvogelweg. De getuige belde 112 en agenten gingen direct ter plaatse. Eén van de agenten zag een man aan komen rennen vanuit de Wielewaal. De agent wilde de man aanhouden, maar hij ging er vandoor. Een achtervolging volgde en ook een politiehond zocht naar de verdachte. Uiteindelijk werd de verdachte, een 35-jarige inwoner van Amersfoort, aangehouden op de Kwartelstraat. Op de parkeerplaats bleek in een auto te zijn ingebroken. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Winkeldievegges

AMERSFOORT Op de Utrechtsestraat zijn twee meisjes uit Amersfoort aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes werden omstreeks 20.55 uur betrapt in een warenhuis. Het bleek dat ze ook bij andere winkels kleren hadden gestolen en ze vertelden de gewaarschuwde agenten dat ze al vaker diefstallen hadden gepleegd. De 15-jarige meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau en daar zijn hun ouders in kennis gesteld. De straf die de meisjes zullen krijgen wordt nader bepaald.