Gemeente Voorschoten

elkaar luisteren

Raadsdebat: praten en naar elkaar luisteren

RaadsdebatGoudenLeeuw

Met elkaar praten en vooral luisteren naar wat inwoners zeggen over hoe het gaat in onze gemeente. Zo'n honderdvijftig Voorschotenaren bezochten op donderdagavond 30 oktober het raadsdebat Praat met de Raad in de Gouden Leeuw. Onder leiding van voorzitter René Hooijdonk gaven de vijf fractievoorzitters antwoord op de vragen uit de zaal.

Voordat het debat losbarstte, hielden gespreksleiders korte inventarisaties om de vragen scherp te krijgen. De verschillende onderwerpen die de bezoekers aandroegen, werden waar mogelijk mogelijk gebundeld en in een aantal hoofdthema's aan de raad voorgelegd: scholen, Traverse, RijnlandRoute, parkeren en het winkelaanbod. De fractievoorzitters Leo Maat (GL) Hester Tjalma (CDA) Jan Paul Middelburg (PvdA), Freddy Blommers (ONS Voorschoten) en Otto Rosier (VVD) reageerden vanaf hun praatkrukken op de vragen en opmerkingen uit de zaal. Sommige onderwerpen worden hierna nog nader met de raad besproken. De nieuwe vergaderstructuur van de gemeenteraad leent zich hier goed voor. Meer informatie vindt u op www.gemeentebestuurvoorschoten.nl

Burgemeester Staatsen dankte in zijn slotwoord alle aanwezigen voor hun bijdrage aan deze eerste geslaagde versie van Praat met de Raad. `Niet ieder onderwerp is aan bod gekomen, maar belangrijk is dat u binnen korte tijd een antwoord krijgt.' De raad denkt erover om dergelijke bijeenkomsten vaker te organiseren. Zo kan de politiek (nog) beter inspelen op de behoeften die leven onder de inwoners.
* 31 oktober 2008