NMi verbreedt portfolio kalibratiemarkt door overname ETMS

31/10/2008 16:30

NMI

Delft/Hengelo - 1 november

Met ingang van 1 november 2008 breidt de NMi Groep haar metrologische diensten uit op het gebied van kalibraties van meetmiddelen. NMi wil als betrouwbare partner op het gebied van metrologische dienstverlening zijn klanten graag een breder pakket kunnen aanbieden op het gebied van kalibraties. In ETMS is de partner gevonden met de juiste kennis en ervaring in deze markt om het portfolio compleet te maken.

Door de kalibratieactiviteiten van ETMS toe te voegen aan de metrologische diensten van NMi ontstaat een volledig aanbod, waardoor klanten alle diensten op het gebied van kalibraties en keuringen bij één partij kunnen neerleggen. NMi zorgt voor het volledig up to date houden van alle meetinstrumenten.

Door de integratie van ETMS in NMi wordt NMi Groep de marktleider op gebied van kalibratie- en keuringsactiviteiten in Nederland.

Over NMi

NMi is een technologiebedrijf gespecialiseerd in metrologie en kansspelen ("The art of measurement"). De kernactiviteiten van de NMi Groep zijn:


- Kalibratie, keuring en modeltoelating


- Nationale meetstandaarden, onderzoek & ontwikkeling en advisering


- Marktoezicht en handhaving (via Verispect)

De NMi Groep heeft een jaaromzet van ca 33 miljoen euro en biedt haar producten en diensten wereldwijd aan.

Over ETMS

ETMS is een technisch dienstverlenend bedrijf dat excelleert op het gebied van beheer en kalibratie, van elektrische en geometrische meet- en productiemiddelen en productmetingen.





http://nmi.nl