Gemeente Den Haag

Nationale klimaatcampagne van start

Op donderdag 30 oktober onthulden de ministers Cramer van Milieu en Vogelaar van Wonen de eerste officiële klimaatstraat van Nederland: de Van Merlenstraat in Den Haag. Het eerste klimaatfeestje was hiermee een feit: bewoners, ministers en kamerleden wisselden onder het genot van een cappuccino in het zonnetje milieutips met elkaar uit. De meest verrassende klimaattip kwam van een enthousiaste bewoonster uit de van Merlenstraat: Niet meer strijken!

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat van eind oktober 2008 tot en met 16 mei 2009, de dag van het Nationale Klimaatstraatfeest.

De opdracht is eenvoudig: meld je bij de campagne aan en ga met zoveel mogelijk buren in je eigen straat aan de slag om energie en geld te besparen. De 500 meest actieve straten vieren op 16 mei een gezellig straatfeest. En de allerbeste straat wint het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende Nederlandse artiest. De campagne telt nu al zo'n 350 straten die door het hele land aan de slag gaan met energiebesparing. Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER-Klimaatcampagne.

Piet Paulusma besteedt op SBS6 wekelijks aandacht aan aan de campagne. A.s.maandagavond is hij met zn weerbericht op bezoek in de Van Merlenstraat. Gemeente Den Haag ondersteunt deze landelijke actie. Hierdoor winnen Haagse straten in ieder geval al 1.000 punten extra. Meedoen? Aanmelden kan op:www.klimaatstraatfeest.nl