Ingezonden persbericht


Persbericht, 31 oktober 2008

Man wint van machine in SnowWorld Landgraaf

Afgelopen woensdag was SnowWorld Landgraaf het decor voor de strijd tussen man en machine. Europa Cup Freestyle skiër Daan van Lieshout nam het in 3 heats op tegen FIA GT coureur Xavier Maassen. De HUMMER H3 V8, waarin Maassen deze strijd aanging werd nipt verslagen door de Völkl ski's van Daan van Lieshout.

The challenge
Naast de echte challenge waren er voldoende side-events voor de bezoekers van SnowWorld Landgraaf. Er konden testruns gemaakt worden op de Trikke Skki, er was een après-ski party en ook de autoliefhebbers konden hun ogen de kost geven. Voor de ingang van SnowWorld Landgraaf stonden een gele Corvette ZR1 met 647pk en een grijze Cadillac XLR-V. Tijdens de spectaculaire challenge nam Hendrik Hellman het op de Trikke Skki nog op tegen een Quad van Yamaha. Na 2 heats stond het gelijk. Tijdens de eerste rit kwam Maassen na 18 seconden over de finish. De tweede challenge werd gewonnen door Van Lieshout, die er nog een grotere show van maakte door te finishen met een salto over de schans. Tijdens de derde heat stond het publiek vol spanning te wachten. Na een zinderende 16 seconden kwam van Lieshout, onder toeziend oog van honderden toeschouwers en de nationale en internationale pers, als eerste over de finish.

Organisatie

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. De organisatie van deze 2de editie was dit jaar in handen van een drietal studenten van de Fontys Economische Hogeschool te Tilburg, Xavier Maassen en SnowWorld Landgraaf. Maassen is al uitgenodigd om terug te komen voor een nieuwe challenge.

_____________________________