Rechtbank 's-Hertogenbosch


Zes mannnen veroordeeld inzake geweld tegen de politie

's-Hertogenbosch, 31 oktober 2008 - De politierechter van de rechtbank 's-Hertogenbosch heeft zojuist zes mannen veroordeeld voor het plegen van geweld tegen de politie in Oss.

Op 5 juli 2008 heeft er in Oss een geweldsexplosie plaatsgevonden tegen politieagenten. De agenten zijn volgens de politierechter in het nauw gedreven en kwamen in een zeer bedreigende en totaal onoverzichtelijke situatie terecht, waarbij de agenten meerdere geweldsmiddelen zoals de diensthond, de wapenstok en pepperspray hebben gehanteerd.

Voor het plegen van openlijk geweld tegen de politie kregen een 21-jarige man uit Oss en een 23-jarige man uit Heesch respectievelijk zes maanden gevangenisstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk en zes maanden gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk opgelegd. Volgens de politierechter zijn zij de initiators voor het geweld geweest. Voor hun aandeel in het geweld zijn een 22-jarige en 19-jarige man uit Heesch veroordeeld tot 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De politierechter legde aan een 20-jarige man uit Heesch een werkstraf van 150 uur werkstraf en twee maanden gevangenisstraf voorwaardelijk op. Een 24-jarige man uit Oss is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 31 oktober 2008 Naar boven