Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht |

2 september | |

WNF-Center Parcs Herfstduik : Duik mee voor de wonderen van de zee

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs organiseren zondag 2 november om 14.00 uur voor de tweede keer de WNF-Center Parcs Herfstduik op het strand bij het Center Parcs Strandhotel Zandvoort. Dit jaar staat de duik in het teken van de wonderen van de zee: de zuidelijke zeeolifant, de blauwe vinvis en de clownsvis.

De wereld zit vol Wereld Natuur Wonderen. Niet alleen op het land, ook in de zee leven tal van bijzondere dieren die de pracht en schoonheid tonen van de natuur op aarde. Deelnemers aan de duik kunnen zich laten sponsoren. Het geld dat zij ophalen gaat naar projecten van het WNF waar de zuidelijke zeeolifant, de blauwe vinvis en de clownsvis leven.

Paul Geraeds, Directeur Marketing van Center Parcs Europe: "Wij zijn zeer verheugd om met het WNF wederom de WNF-Center Parcs Herfstduik te organiseren. Milieu- en natuureducatie hebben wij hoog in het vaandel staan. De Herfstduik is dan ook een logische stap in vervolg op de overige initiatieven van het WNF en Center Parcs, zoals de Jungle Expedition in het park Het Heijderbos, het Leven in Zee Bad in het park De Kempervennen en de introductie van de VISwijzer in onze restaurants."

Prijzen
Aan de duik kan iedereen meedoen. Deelname is gratis. Bij inschrijving ontvangen de duikers - zolang de voorraad strekt - een gratis plonspakket met hierin een zwemband en een t-shirt. Deelnemers aan de Herfstduik kunnen zich laten sponsoren om zo zelf ook een bijdrage te leveren aan de wonderen van de natuur. Sponsorformulieren staan vanaf 1 september op www.wnf.nl/duikmeeinzee. Behalve aandacht vragen voor de zeewonderen maken de deelnemers kans op mooie prijzen. Per 100 duikers stelt Center Parcs een gratis weekend of midweek in een park naar keuze in Nederland ter beschikking. Bovendien krijgt de persoon die het grootste sponsorbedrag bij elkaar brengt van Center Parcs een VIP-arrangement in een van de parken in Nederland aangeboden.

Duikers kunnen zich vanaf 1 september opgeven via de speciale actiesite van het Wereld Natuur Fonds: www.wnf.nl/duikmeeinzee. Handig om mee te nemen naar de Herfstduik zijn zwemkleding, handdoek en warme kleding voor na de duik (omkleedgelegenheid aanwezig). Locatie: Center Parcs Strandhotel Zandvoort, Vondellaan 60, 2041 BE Zandvoort. Een routebeschrijving staat op www.centerparcs.nl.

///////////////////