Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Gratis publieksmiddag in Museum Boerhaave over DNA: de mens op leeftijd

Publicatiedatum: 16 oktober 2008 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Research, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

Welke genetische factoren spelen een rol in ouderdomsziekten? Hoe heeft het DNA van je ouders invloed op het krijgen van een ziekte?

Gratis publieksmiddag over DNA Zondag 2 november vindt in Museum Boerhaave voor de tweede maal de gratis publieksmiddag "Wijzer over DNA" plaats. Vooraanstaande wetenschappers vertellen op een begrijpelijke manier hoe veranderingen in het DNA invloed hebben op het ontstaan van erfelijke aandoeningen bij een volgende generatie. Tijdens verschillende lezingen hoort u hoe DNA-onderzoek bijdraagt aan onze wetenschappelijke kennis van ziektebeelden als hart- en vaatziekten, artrose en kanker. Deze toenemende kennis speelt een belangrijke rol in de dagelijkse gezondheidszorg.

Iedereen is van harte welkom op deze gratis publieksmiddag. Het programma start om 13.00 uur. Meer informatie vindt u op www.medgencentre.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden.

De publieksmiddag "Wijzer over DNA" wordt georganiseerd door het Medisch-Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC). Het MGC is een initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus MC. Het is een onderzoekschool die zich bezighoudt met onderzoek en onderwijs in de medische genetica.