RTL Group

Wekelijks zeven ultieme reistips in 'RTL Travel: Share your planet' bij RTL 5

Vanaf zondag 2 november kan de RTL 5-kijker weer avontuurlijke inspiratie opdoen en genieten van ultieme reistips tijdens het nieuwe reisprogramma RTL Travel: Share Your Planet. Elke aflevering laat de presentator zeven must dos zien die je het échte gevoel van een stad, streek of land meegeven; van ultiem chic tot een mogelijk achtste wereldwonder, van een verborgen stukje strand tot aan hét hotel van wereldfaam. Naast de bekende Travel-reizigers Chris Zegers en Renate Verbaan gaan dit seizoen ook nieuwe gezichten als Tamara Brinkma, Dennis Weening en Seth Kamphuijs op ontdekkingstocht en zullen zij zich in het avontuur onderdompelen in onder andere Mexico, Thailand, Marokko, Vietnam, China, Zuid-Afrika en Costa Rica.

Zo reist Tamara Brinkman naar Mexico en laat zeven redenen zien waarom een bezoek aan dit land niet aan de vakantie-ervaringen mag ontbreken. Ze gaat onder andere naar het geheimzinnige indianendorpje San Juan Chamula waar, tijdens een bijzonder ritueel, een kip wordt geofferd. In Mexico Stad bezoekt ze de kathedraal waar dagelijks duizenden mensen per loopband een blik kunnen werpen op de Virgin de Guadeloupe, de heilige van Mexico. Uiteraard is er ook tijd om te relaxen en krijgt ze in kustplaats Tulum een speciale maya-behandeling en gaat ze zwemmen tussen de vele kleurrijke vissen en zelfs zeeschildpadden in Yucatan. Chris Zegers bezoekt twee landen. In Thailand laat hij zich in Bangkok, walhalla voor shopaholics, op Siam Square inspireren door jonge ontwerpers. En als je aan Thailand denkt, denk je uiteraard ook aan de vele prachtige eilanden. Op het paradijselijke eiland Koh Chang met zn tropisch witte stranden en palmbomen krijgt hij een typisch Thaise massage. Cambodja is een van de snelst groeiende reisbestemmingen van Zuidoost Azië. Chris bezoekt daar het wereldwonder Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.

De totstandkoming van de must dos per land varieert. Zo kan het een reistip zijn afkomstig van de lokale bevolking of van een toevallige medepassagier die de presentator tegenkomt op Schiphol. Daarnaast kunnen kijkers hun eigen vakantie-ervaringen delen via de speciale reiscommunity op rtltravel.nl/shareyourplanet, waarna hun tip wellicht te zien zal zijn bij RTL Travel: Share Your Planet.

Uitzending: RTL 5, vanaf zondag 2 november, tussen 19.25 en 19.55 uur.

Herhaling: RTL 5, vanaf zaterdag 8 november, tussen 16.00 en 16.30 uur.

Website: rtltravel.nl/shareyourplanet (binnenkort live)
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.