Nederlandse Tafeltennisbond

titelstrijd bij heren volledig open
Damestop doet mee aan Enjoy & Deploy Masters; titelstrijd bij heren volledig open
Vier van de vijf tafeltennissters van het sterkste landenteam van Europa nemen deel aan de Enjoy & Deploy Masters 2008. Linda Creemers, Li Jiao, Li Jie en Carla Nouwen werden deze maand samen met Elena Timina in Sint-Petersburg Europees kampioen. De voorronde van de Masters vindt plaats op zondag 2 november in Zoetermeer. Het finaleweekend is op 27 en 28 december in Veenendaal.

Carla Nouwen is één van kandidaten voor eremetaal bij de Enjoy & Deploy Masters 2008. De voorronde
van het toernooi is op zondag 2 november in Zoetermeer. Het finaleweekend op 27 en 28 december in
Veenendaal. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Titelfavoriet bij de dames is uiteraard Li Jiao, dubbel winnares van de Europese Top-12 (2007, 2008) en tweevoudig Europees kampioene (enkelspel 2007, landenteams 2008). Li Jiao zegevierde bovendien tijdens de editie van 2007 in Veenendaal. Ook Linda Creemers, Li Jie en Carla Nouwen horen dit jaar bij de kandidaten voor het podium.

Elena Timina gaat na een zeer intensief tafeltennisjaar tijdens het finaleweekend van de Enjoy & Deploy Masters op vakantie en heeft zich daarom dit jaar niet ingeschreven. Yana Timina en de Belgische topspeelster Karen Opdencamp, die uitkomt voor Li-Ning/MF Services Heerlen, zijn wel van de partij.

Bij de heren heeft Trinko Keen aangegeven niet te zullen meedoen aan de Enjoy & Deploy Masters. Daarom ligt de strijd in dat toernooi volledig open. Zowel jongelingen als routiniers maken kans op de prestigieuze titel. De jongere generatie wordt vertegenwoordigd door spelers als Jelle Bosman, Wai-Lung Chung, Boris en Martijn de Vries.

De ervaring wordt bijvoorbeeld ingebracht door Henk van Spanje, die vorig jaar nog de halve finale haalde. Andere kandidaten voor het eremetaal zijn Barry Wijers, Merijn de Bruin en Daan Sliepen.

De komende dagen kunnen er nog diverse spelers bijkomen, want de inschrijftermijn loopt nog tot en met vrijdag 22 oktober. Behalve alle tafeltennissers met een A-licentie mogen ook alle B-spelers uit de Eredivisie deelnemen. Ook de twee hoogst genoteerde senioren-B en de twee hoogst genoteerde jeugdspelers met een senioren B-licentie op de nationale ranglijst kunnen meedoen.

Inschrijven is ook online mogelijk op de speciale toernooiwebsite:

www.nttbmasters.nl

NTTB/HH