RTL Group

Interessante blik op menselijk lichaam in nieuwe reeks 'Je Lijf, Je Leven' bij RTL 4

Het populair-wetenschappelijke programma Je Lijf, Je Leven start zondag 2 november bij RTL 4 met een nieuwe reeks. Presentatrice en arts Floor Oosterwijk belicht ook dit seizoen elke week op originele manier een verschillend onderdeel van het menselijk lichaam. Het lichaam is een ingewikkelde machine en voor veel mensen is het een raadsel hoe alles werkt. In Je Lijf, Je Leven wordt aan de hand van bijzonder vergelijkingsmateriaal uitgelegd hoe diverse onderdelen functioneren.

In de eerste aflevering wordt ons grootste orgaan onder de loep genomen: de huid. We willen allemaal niets liever dan zo lang mogelijk mooi en jong blijven, maar hebben vochtinbrengende crèmes eigenlijk wel zin en hoe gevaarlijk is zon nu eigenlijk echt voor je huid? Presentatrice en arts Floor Oosterwijk onderzoekt de feiten en fabels over de huid en onderwerpt zich aan een UV-test in een speciaal lichtlaboratorium. En als bakker voor één dag laat Floor zien hoe onze huid is opgebouwd door een grote taart te maken. In de volgende afleveringen komen onder meer de bloedvaten, luchtwegen en darmen aan de orde.

Uitzending: RTL 4, vanaf zondag 2 november, van 11.30 uur tot 12.00 uur.
Herhaling: RTL 4, vanaf zaterdag 9 november van 10.10 uur tot 10.40 uur.

Website: www.rtlgezond.nl

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl.