RTL Group

Drie vrouwen op gezondheidsmissie in nieuw RTL-4 programma 'Health Angels'

In het nieuwe RTL 4-programma 'Health Angels' hebben drie vrouwelijke 'engelen' maar één belangrijke missie: alle vragen beantwoorden op het gebied van gezondheid, in de breedste zin van het woord. Het trio bestaat uit presentatrice Chimène van Oosterhout en deskundigen Desirée Paulus en Anne Roelofsen, die respectievelijk coach en huisarts zijn. Vanaf zondag 2 november behandelen ze diverse themas en gaan ze in op gerichte en uiteenlopende vragen. Health Angels houdt uitgebreid de vinger aan de pols op het gebied van een gezonde levensstijl. Is er iets nieuws of opvallends op het gebied van wellness en gezondheid, dan brengen de angels het onder de aandacht.

Chimène:Ik ben ontzettend blij met dit programma. Zeker nu ik, naast presenteren, bezig ben met mijn studie Psychologie waarin gezondheid ook een hele belangrijke rol speelt. Met Health Angels kunnen we de kijker laten zien dat je met weinig moeite veel gezonder kunt leven door bepaalde dingen te laten of juist te doen. Ook hoop ik ogen te openen en mensen te laten inzien hoe belangrijk het is om gezond te leven in deze 24 uurs-maatschappij. In de eerste aflevering op 2 november gaat Chimène op zoek naar de positieve invloed van de eeuwenoude bewegings-leer Tai Chi.

Angel Anne steekt haar neus als zogenaamde medicijnpolitie in de medicijnkastjes van nietsvermoedende Nederlanders. Hoe zit het bijvoorbeeld met alle pillen en zalfjes die we in huis hebben? Slingeren ze rond in een huis vol kinderen, zijn de medicijnen over datum en weet de gemiddelde Nederlander wat er in de bijsluiter staat? Anne komt hierbij ook tot een openhartig gesprek met een jonge vrouw die een hersenbloeding heeft gehad.

Angel Desirée brengt een bezoek aan Martin, een beginnende ondernemer met een bijzonder ongezonde levensstijl. Hij werkt zeventig uur per week, rust nauwelijks uit, eet slecht en sport niet. Martins dochter maakt zich enorm zorgen want haar opa overleed aan een hartstilstand. Haar vader overkwam hetzelfde lot, maar hij overleefde dit gelukkig. Hoog tijd dus om het roer definitief om te gooien in Martins levensstijl. Desirée grijpt meteen in en vraagt medisch advies over hoe zijn levensverwachting verhoogd kan worden.

Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf zondag 2 november, tussen 12.20 en 12.50 uur.

Website: rtlgezond.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl