Gemeente Nijmegen

Cadeau voor Stichting Zevenheuvelenloop

30/10/2008

De gemeente Nijmegen geeft de stichting Zevenheuvelenloop een oefenparcours cadeau ter ere van de vijfentwintigste editie van de hardlooptocht. Het parcours heeft de exacte lengte van de officiële Zevenheuvelenloop en is voorzien van kilometerpaaltjes en een tijdregistratiesysteem.

Het gemeentebestuur hoopt met het realiseren van het aangeboden oefenparcours een blijvende bijdrage te leveren aan het beoefenen van de loopsport. Iedereen kan voortaan op elk gewenst moment de Zevenheuvelenloop afleggen. De start en finish bevinden zich in verband met veiligheid alleen niet op de Groesbeekseweg, zoals bij de echte loop het geval is, maar op de hoek van de Gelderselaan-Postweg. Door de aanwezigheid van het tijdregistratiesysteem kan de met een ChampionChip uitgeruste loper bij de finish precies zien hoe snel hij de vijftien kilometer gelopen heeft.

De eerste Zevenheuvelenloop vond in 1984 plaats ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van atletiekvereniging 't Haasje. Tussen de eerste loop en de vijfentwintigste editie dit jaar, steeg het aantal deelnemers van 500 naar 22.000 individuele lopers en 1.000 teams.

De Zevenheuvelenloop maakt samen met de andere loopwedstrijden (Vierdaagse, Batavierenrace, Marikenloop, NS Nieuwjaarsloop, Staddijkloop, Bruggenloop en Brakkensteinloop) en de vele loopsportverenigingen een echte loopstad van Nijmegen. Ook de omgeving met veel mooie routes en de vernieuwde atletiekbaan Brakkenstein leveren een belangrijke bijdrage aan de sportieve uitstraling van de stad.

Op 2 november om 13.00 uur overhandigt Paul Depla, wethouder sport, het oefenparcours officieel aan het bestuur van Stichting Zevenheuvelenloop. Dit vindt plaats ter hoogte van de start/finish op de hoek Gelderselaan-Postweg.