Nederlandse Moslim Omroep

NMO
Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht InFocus, 30 oktober 2008

Van Amsterdam tot Afghanistan lijkt de wereld te wachten op een verlosser

Obama mag dan wel Hussein heten, verdient hij daarom onze moslimstem?

Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen brengt de NMO een uitzending over het perspectief dat de media links laten liggen: wat betekent de keuze voor Obama voor met name het moslimelectoraat? In de studio ontvangt presentator Abdellah Dami een gezelschap van deskundigen en betrokkenen. Alle informatie die zij met elkaar en met de kijker delen maakt zonneklaar dat Barack Hussein Obama niet de verlosser zal worden waarop de wereld lijkt te hopen. Maar stemmen, dat doe je blijkbaar niet met je verstand. Want wat blijkt aan het einde van de uitzending? Ongeacht de nieuwe inzichten blijven de deelnemers bij hun eerder uitgesproken voorkeur voor Obama.

In de studio zitten Dr. Markha Valenta (historica, lid van de WRR, Amerikadeskundige en gespecialiseerd in de relatie tussen democratieën en religie), het PvdA-Statenlid voor Brabant Ehssane Gounou, de filosoof en documentairemaker Bart Brandsma, en Raymond Bernardus, die voor zijn werk bij ICCO/Kerk in Actie regelmatig in Afghanistan en Pakistan is. Zal de charismatische Obama het verschil kunnen maken waarop zij hopen? Twee Amerikaanse stemmen die tijdens de uitzending ook te horen zullen zijn ondersteunen dit niet. Aan de telefoon heeft Abdellah Dami de moslimjournalist Stephen Suleyman Schwartz, die uitlegt waarom hij juist voor McCain zal stemmen. Ook de Amerikaanse criticus Webster Tarpley komt in beeld. Hij heeft onderzoek gedaan naar de duistere krachten achter Obama en moedigt ons Europeanen aan om onze romantische illusies over Obama op te geven.

Met ingang van 26 oktober 2008 heeft het programma InFocus een nieuw format: een studiogesprek onder leiding van presentator Abdellah Dami afgewisseld met korte reportages. Na de uitzending gaat het gesprek verder op internet. Hier staat ook het volledige interview met Webster Tarpley.

Klik hier voor onze promo!

Programma: InFocus, Achtergronden bij de actualiteit

Uitzending: zondag 2 november 2008 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2

Daarna blijvend beschikbaar via de website

Herhaling: zaterdag 8 november 2008 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2
Nederlandse Moslim Omroep