Endemol Entertainment

31 oktober, Amsterdam

Duizend wereldbollen in Amsterdamse Prinsengracht geland; start nieuw seizoen RTL Travel: Sha0re Your Planet met Summum.nl als hoofdsponsor

In de Amsterdamse Prinsengracht dreven vandaag 1000 wereldbollen rond. In eerste instantie was de afzender onduidelijk. Later bleek dit een ludieke actie te zijn rond het programma RTL Travel: Share Your Planet, dat aanstaande zondag om 19.25 uur weer van start gaat bij RTL 5. Met de wereldbollenactie van vanochtend is een SUMMUM.nl reis te winnen naar Mexico, de bestemming die aanstaande zondag als eerste aan bod komt in het programma. Alle wereldbollen werden uit de gracht gevist door hysterische omstanders, de prijswinnaar wordt volgende week vrijdag online bekend gemaakt.

Reiscommunity Share Your Planet

Vanaf zondag 2 november gaan Chris Zegers, Tamara Brinkman, Seth Kamphuijs, Renate Verbaan en Dennis Weening op reis voor het nieuwe en inspirerende reisprogramma 'RTL Travel: Share Your Planet, geproduceerd door Endemol. Met SUMMUM.nl als nieuwe hoofdsponsor, de reisorganisatie die als geen ander de bekende én onbekende hoogtepunten van de gekozen locaties weet te vinden, zal dit nieuwe programma op een bijzondere manier te werk gaan. Via de Share Your Planet (www.shareyourplanet.nl) reiscommunity op internet bepalen reizigers de must do's van de verre bestemmingen mee. Ook stelt deze community reizigers in staat om via verschillende media onderling reiservaringen uit te wisselen.

Kijkers bepalen must do's

De presentatoren gaan voor RTL Travel: Share Your Planet echt op avontuur. In landen als Vietnam, Marokko, Costa Rica, Tanzania, China en Cambodja worden elke keer de zeven meest verrassende must do's getoond. Zo bezoekt Tamara in de eerste aflevering in Mexico het geheimzinnige Indianendorpje San Juan Chamula, waar, tijdens een bijzonder ritueel, een kip wordt geofferd. Een van de zeven must do's komt op een bijzondere manier tot stand: via kijkers die hun eigen tips kunnen delen via de reiscommunity op www.rtltravel.nl/shareyourplanet. Willen kijkers dezelfde reis maken als Chris of een van de andere presentatoren? De reizen van SUMMUM.nl brengen hen langs alle must do's én zullen de kijkers tips gaan bevatten.

Uitzending: RTL 5, vanaf zondag 2 november, 19.25 uur.