LLiNK
-PERSBERICHT-

3 op Reis aflevering 5 en 6: Floortje ontsnapt aan ontploffing, Froukje slaapt op de bank en Sebastiaan hopt

Afl 5: Floortje ontsnapt aan ontploffende mijn en Froukje slaapt op Portugese bank
Tijdens haar lange reis van Amsterdam naar Amsterdam eiland, een afgelegen eiland tussen Afrika, India en Australië, is Floortje Dessing aangekomen in Israël. Eén van de meest heilige plekken van het land bevindt zich in Bethlehem, een stadje dat zowel voor christenen als islamieten een religieuze betekenis heeft. Floortje bezoekt er de Geboortekerk, gebouwd op de plaats waar Jezus Christus ter wereld zou zijn gekomen. Bij een bezoek aan het gebied bij de Dode Zee ontsnappen Floortje en haar crew ternauwernood aan een ontploffende mijn.
Iedere week besteden afwisselend Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie aandacht aan een meer gangbare vakantiebestemming. Deze week reist Froukje Jansen naar Porto. Ze overnacht in deze Portugese stad via het 'couch surf'-principe. Dit is een wereldwijd netwerk van zo'n 600.000 deelnemers die allemaal hun bank (couch) ter beschikking stellen voor andere couch-surfers als gratis overnachtingsplek. Met hun gastvrijheid willen de surfers bijdragen aan een vriendelijker wereld. Froukje's gastheer Ricardo geeft haar bovendien toeristische tips en zo bezoekt zij Livrario Lello, volgens velen de mooiste boekwinkel ter wereld, en het prachtige bedevaartsdorpje Lamego.

Aflevering 5 van 3 op Reis is te zien op zondag 2 november, om 19.55 uur op Nederland 3.

Afl. 6: Floortje bij massa-doop in heilige rivier in Israël en Sebastiaan gaat eilandhoppen in Schotland
Floortje Dessing heeft in Tel Aviv een ontmoeting met NOS-verslaggever Sander van Hoorn. Ze verlaat de stad en reist naar de Golan Hoogvlakte in het noorden van Israël. Onderweg komt ze bij de rivier de Jordaan, een bijzondere plek waar talloze pelgrims van over de hele wereld naar toe reizen om zich te laten dopen in het heilige water. Er is zelfs een grote groep reizigers uit Tahiti.
Iedere week besteden afwisselend Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie aandacht aan een meer gangbare vakantiebestemming. Deze week reist Sebastiaan Labrie naar Schotland. Weinig mensen weten dat je daar, net als bijvoorbeeld in Griekenland, heel makkelijk van eiland naar eiland kunt hoppen. Sebastiaan probeert deze manier van vakantievieren uit en bezoekt onder meer de typisch Schotse boerderij van de familie Mackay.

Aflevering 6 van 3 op Reis is te zien op zondag 9 november, om 19.55 uur op Nederland 3.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

Noot voor de redactie,