NPS/VARA/VPRO

Buitenhof 2 november 2008
Zondag, 12.10 uur, Nederland 2.

Het grote vertrouwen van Ernst Hirsch Ballin

Door de kredietcrisis is ons vertrouwen in de economie in een paar maanden tijd tot een dieptepunt gedaald. Maar wat betekent de crisis voor ons geloof in de rechtsstaat? Hoe betrouwbaar zijn de instituties verbonden aan onze economie, zoals notarissen, advocaten en taxateurs? In Buitenhof een gesprek met de minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin.

Een wijze uit het Oosten

In Buitenhof een gesprek met Kishore Mahbubani uit Singapore. De filosoof en diplomaat Mahbubani maakte in korte tijd furore met zijn stelling dat de economische macht van het Oosten gepaard zal met een verplaatsing van politieke en culturele macht. Aziaten hebben de toekomst! Maar in het Westen hebben ze dat nog niet helemaal in de gaten. De machtsverhoudingen in de wereld zullen snel gaan veranderen. Ook een nieuwe Amerikaanse president zal daar niets aan kunnen veranderen. Mahbubani's stellingnames baarden de afgelopen maanden overal ter wereld opzien. Hij wordt al op één lijn geplaatst met die andere grote denker uit het Oosten: Francis Fukuyama.

Presentatie: Clairy Polak

Columnist: Désanne van Brederode

Eindredactie: Jan van Friesland

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 2 november, 12.10 uur, Nederland 2.

Presentatie: Clairy Polak Column: Désanne van Brederode Eindredactie: Jan van Friesland Redactie: Peter van Ingen, Misja Pekel, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ewald Engelen Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.

Uitzending: 2 november 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.