Poëziemanifestatie Wandelkerk Middelburg


`Ghy lustich volck' laat dode dichters herleven

MIDDELBURG, 20081023 -- Zondagmiddag 2 november vindt de Poëziemanifestatie `Ghy lustich volck' plaats in de Wandelkerk onder de Lange Jan in Middelburg. In twee sessies, van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.30 uur, laat de Werkgroep Poëzie van de Kunst- & Cultuurroute Middelburg gedichten herleven van met Middelburg verbonden dichters uit de 16de tot de 18de eeuw. De manifestatie is gratis toegankelijk en wordt muzikaal ondersteund door Leen de Broekert, spinet en Jos Vogel, portatief.

De `dode dichters' zijn Jacob Cats, Jan Goeree, Leonard Peutermans, Anna Roemers-Visscher, Johannes Rogiers, Apollonius Schotte, Adriaan van Solingen, J. Six van Chandelier, Carolus Tuinman en Adriaen Valerius. Van elk geselecteerd gedicht is tevens een vrije vertaling of interpretatie gemaakt door de hedendaagse dichters Johannes Buma, Marcel Koopman (de huidige stadsdichter), Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers (stadsdichter 2005/2006), Karel Leeftink, Hans Overduin, Theo Raats, Anneke Schenk en Thom Schrijer. Alle gedichten en hun hedendaagse interpretaties worden ten gehore gebracht tijdens de middag in de Wandelkerk, die de alweer tiende manifestatie is van de Werkgroep Poëzie in het kader van de Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Tevens wordt aan het optreden meegewerkt door dichteres Johanna Kruit.

Het originele werk en de hedendaagse interpretaties zijn opgenomen in de gelijknamige bundel Ghy lustich volck. Deze is op vrijdagmiddag 24 oktober gepresenteerd aan de Middelburgse wethouder van cultuur, de heer F. Streng. De bundel is te koop tijdens de manifestatie.

Ingezonden persbericht