Politie Gelderland-Midden

Geld buit gemaakt onder bedreiging wapen

Publicatiedatum: 2-11-2008 21:27:20

ARNHEM - Een naar schatting 20-jarige man met een getint uiterlijk heeft zondagavond 2 november rond 20.20 uur geld buit gemaakt, toen hij personeel van een horeca gelegenheid aan de Weg achter het Bos in Arnhem bedreigde met een wapen. De man verliet direct daarop de gelegenheid en rende weg in de richting van de Schelmseweg. Bij de overval raakte niemand gewond.

Van de man is bekend dat hij een zwarte jas droeg. Daaraan zat een capuchon met bontkraag. De man - die ongeveer 20 jaar oud zou zijn - heeft een tenger postuur en is zo'n 1.70 meter lang. Opvallend waren de zilverkleurige sportschoenen die hij droeg.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Dat kunnen mensen zijn die de man voor of tijdens de overval gezien hebben, dan wel mensen die de man (in de omgeving van) de Schelmseweg hebben zien lopen. Ook ogenschijnlijk onbelangrijke informatie ontvangt de politie graag van u. Moet uw melding per sé anoniem blijven, belt u dan met M, Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000.

Onderzoek
Direct na de overval is een politieonderzoek gestart. Daarbij is met de slachtoffers gesproken en wordt gezocht naar getuigen. Over de hoogte van het buitgemaakte geldbedrag en de exacte omschrijving van het gebruikte wapen kunnen in het kader van het onderzoek (nog) geen mededelingen worden gedaan.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma | perspiket
026 376 3050

---