Ingezonden persbericht


02-11-2008

Podium en uitval voor Robert Doornbos in Vallelunga

VALLELUNGA, 02 NOVEMBER 2008 - Robert Doornbos kende een wisselende dag tijdens de vijfde ronde van de Superleague Formula op het circuit van Vallelunga. Nadat de AC Milaan coureur de eerste race vanaf de tweede startplaats was aangevangen, vocht Doornbos een enerverend duel uit met Davide Rigon van Beijing Guoan uit om de overwinning. De kampioenschapleider verdedigde zijn leiding in de wedstrijd echter met verve, waardoor de Rotterdammer genoegen moest nemen met de tweede plek. In het kampioenschap schoof AC Milaan wel op naar de tweede plaats algemeen.

De tweede manche op het bochtige circuit nabij Rome bracht Doornbos beduidend minder plezier. Bij de start zag Doornbos al kans om vier man voorbij te steken op het rechte stuk, maar het mocht niet baten. Al bij het aanremmen van de eerste bocht werd zijn roodzwarte bolide van achteren getorpedeerd door de wagen van Flamengo, hetgeen voor Doornbos zijn Waterloo betekende. Door dit nulresultaat viel AC Milaan weer terug naar de vierde positie in het kampioenschap.

ROBERT DOORNBOS: "Het is erg jammer dat ik bij de start van de tweede race werd aangereden door Flamengo, wat direct 'einde wedstrijd' betekende. Ook dit weekend was ik samen met Beijing Guoan veruit de snelste van het veld en wilde ik een flinke sprong in het kampioenschap maken. Balen dat me die kans ontnomen is, maar dat is een beetje inherent aan het format van deze serie, waar de snelste rijders de tweede race van achteren moeten aanvangen en er dus meer risico is op contact. Toch overheerst een positief gevoel. We waren dit weekend, net als op Estoril en de Nürburgring, erg goed op dreef en dat schept voldoening. Aan het ongeluk in de tweede race kon ik daarnaast niets doen. Nu op naar weer een nieuwe uitdaging: mijn allereerste A1GP race voor A1 Team Nederland volgende week in China!"