LLiNK

Rotterdam, 28 oktober 2008

-PERSBERICHT-

3 op Reis groeiend kijkcijfersucces van LLiNK

Met 596.000 kijkers afgelopen zondag wordt de positieve kijktrend van het LLiNK programma 3 op Reis van Floortje Dessing voortgezet. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen scoorde zelfs 626.000 kijkers. 'Heel erg verrassend en natuurlijk ontzettend leuk', vindt de blonde presentatrice, 'En dan te bedenken dat de meest spectaculaire afleveringen van 3 op Reis nog moeten komen!'.

In 3 op Reis kunnen we elke zondagavond op Nederland 3 zien hoe Floortje onderweg is naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld: Amsterdam Eiland. Iedere week gaan afwisselend Sebastiaan Labrie en Froukje Janssen op pad naar meer toegankelijke reisbestemmingen. Een formule die blijkbaar aanslaat, want met het aantal van 600.000 kijkers en meer overstijgt het best bekeken programma van LLiNK zelfs de cijfers die Floortjes reisprogramma de laatste jaren haalde bij de commerciële zender RTL.

Hoe groen is een reisprogramma?
Vooraf was er ook kritiek op het LLiNK reisprogramma ('Vliegen is toch niet groen'), maar die kritiek lijkt verstomd, nu de kijkers zien dat 3 op Reis op de opmerkelijke bestemmingen veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld slow travel, lokale cultuur en duurzaam toerisme. Bovendien nemen de presentatoren regelmatig andere vervoersmiddelen zoals de trein, bus of boot. Voor de reis naar Amsterdam eiland zat Floortje zelfs vijf weken op een bevoorradingsschip. Dit afgelegen eiland wordt enkel bewoond door ongeveer dertig wetenschappers, die hier onderzoek doen naar de effecten van klimaatverandering.

Groep avonturiers
Die laatste reis ziet Floortje als één van de meest bijzondere die ze ooit gemaakt heeft. 'De boottrip naar Amsterdam eiland is zo bijzonder, omdat ik wekenlang met een bijzondere groep avonturiers op een bevoorradingsschip heb gezeten. Afgezien van een enkel gesprek met de satelliettelefoon ben je de gehele periode volledig afgesloten van de rest van de wereld. Bovendien zijn we als één van de eerste cameraploegen naar deze uithoek van de wereld geweest met eilanden van een ongekende schoonheid. Uniek dat er nog steeds van die plaatsen zijn op deze wereld.'

3 op Reis komende aflevering
Aanstaande zondag bezoekt Floor Bethlehem, één van de meest heilige plekken van Israël. Ze bezoekt er de Geboortekerk, gebouwd op de plaats waar Jezus Christus ter wereld zou zijn gekomen. Bij een bezoek aan het gebied bij de Dode Zee ontsnappen Floortje en haar crew ternauwernood aan een ontploffende mijn.

3 op Reis, zondag 2 november 19:55 uur op Ned 3

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.
---

Noot voor de redactie,

LLiNK