RTL Group

Staatssecretaris Sharon Dijkstra overhandigt prijs in finale 'Achmea Kennisquiz'

Tijdens de spannende finale van het RTL 4-programma Achmea Kennisquiz ontvangt presentatrice Nicolette van Dam op zondag 2 november niemand minder dan Sharon Dijksma, de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De slimste vmbo-brugklassers van elke provincie strijden tegen elkaar om een carrièrefonds van maximaal 250.000 euro, dat door de Stichting Kennisquiz ter beschikking wordt gesteld. Dit bedrag is bestemd voor het realiseren van de toekomstdromen van de jeugdige winnaar. Na twaalf uitzendingen, waarin telkens de slimste brugklasser uit een provincie naar voren kwam, is het op zondag 2 november tijd om te bepalen welke brugklasser de slimste van héél Nederland is. De winnaar krijgt zijn of haar prijs overhandigd door staatssecretaris Dijksma.

De staatssecretaris is zelf het schoolvoorbeeld van iemand die zich ten opzichte van haar leeftijdgenoten onderscheidde door haar brede interesse en ontwikkelingsniveau. Niet voor niets baarde zij opzien als jongste kamerlid met haar toetreding tot de Tweede Kamer in 1994.

Staatssecretaris Dijksma is erg trots op de brugklasfinalisten: Leerlingen die het tot de finale brengen, hebben alle reden om trots op zichzelf te zijn. Dat het met je kennis-niveau dan wel goed zit, heb je dan allang bewezen. Als je het hoofd tussen al die toppers koel weet te houden en ook nog wint, zegt dat veel over je kwaliteiten. Met haar aanwezigheid in de finale van de Achmea Kennisquiz wil zij het belang van goed onderwijs onderstrepen. Iedereen in Nederland verdient goede educatie, daarin spelen docenten en de leerlingen allebei een grote rol, aldus Dijksma.

Uitzending finale: RTL 4, zondag 2 november tussen 20.00 uur en 21.00 uur.

Website: www.rtl.nl/achmeakennisquiz

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-678878 of via susanne.kolfschoten@rtl.nl.