Stadsdeel Zeeburg

Publieke verkoop van het Moving Forest

30 oktober 2008
Zondag 2 november 2008 is de laatste dag van de biënnale Experimenta Design Amsterdam 2008. De deuren van de tentoonstellingen gaan dicht, de projecten op straat worden ontmanteld. Dit betekent echter niet dat alle installaties zomaar bij het grof vuil worden gezet. Het streven is zoveel mogelijk een nieuwe bestemming voor de projecten te vinden. Zo worden de winkelwagentjes van het Moving Forest zondagmiddag aan inwoners van Amsterdam verkocht.

Moving Forest

Het Moving Forest maakt onderdeel uit van het project Droog Event 2: Urban Play. Het is een door NL-Architects ontworpen groenvoorziening op de Piet Heinkade.

Publieke verkoop

Op 2 november is er vanaf 14.00 uur een publieke verkoop aan de inwoners van Amsterdam van de met bomen gevulde supermarktkarretjes. Iedereen is uitgenodigd om een of meerdere karren tegen een vergoeding van EUR 25 op te halen.

Voor EUR 25 kan de Amsterdammer 1/100 deel van een kunstwerk bemachtigen. Maar een kar is natuurlijk ook een op zichzelf staand geveltuintje! Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Tijd en locatie

Datum: zondag 2 november
Tijd: 14-18 uur
Prijs: EUR 25 per stuk
Locatie: Piet Heinkade 167-173 (voor AHOLD)

Foto: moving forest