Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

VeerStichting symposium gebruikt nieuw interactief netwerksysteem Badge2Match koppelt generaties aan elkaar

Leiden, 2 november 2008 - Het 29e Symposium van de VeerStichting stond dit jaar in het teken van 'nieuwe energie'. Centraal stond het koppelen van de energie van de jongere generatie aan die van de oudere generatie. En die koppeling gebeurde op een bijzonder interactieve manier mede dankzij de samenwerking met Badge2Match. Alle 560 deelnemers, zowel studenten als kopstukken uit het bedrijfsleven, de wetenschap, de mediawereld en cultuur droegen een badge waarin hun profiel en netwerkbehoefte waren geladen. Bij een match lichtten de badges op en gingen piepjes af om de badgedragers van de match op de hoogte te stellen. Op die manier werden deelnemers die uiterlijk niets gemeen hadden op interactieve manier aan elkaar gekoppeld.

De interactieve badge wordt geladen met het profiel van de deelnemer

Afbeelding is aanklikbaar voor een hoge resolutie foto.

Samenwerking VeerStichting en Badge2Match
De VeerStichting organiseert sinds 1980 jaarlijks een tweedaags symposium rondom een levensbeschouwelijk thema. Het doel van de stichting is om de gedachtewisseling tussen studenten en zogenaamde vormgevers van de maatschappij te bevorderen. Voor het symposium van dit jaar werkt de VeerStichting samen met Badge2Match en naar tevredenheid. Joost van der Mersch, verantwoordelijk binnen de VeerStichting voor marketing en logistiek: "Het doel van dit symposium was om verschillende generaties met elkaar te laten praten over de toekomst en om gezamenlijk vooruit te denken. En dat doel is mede dankzij Badge2Match bereikt." Ook Badge2Match is erg tevreden over de samenwerking. Directeur Onno Bos: "Ons systeem is net geïntroduceerd op de markt en daardoor nog relatief onbekend. Gelukkig wijst het zichzelf en hebben we van de deelnemers positieve reacties gehad."

Bijzondere ontmoetingen
De nieuwe manier van koppelen viel bij de deelnemers van het symposium in de smaak. Eva Muller, studente TU Delft: "Tussen de lezingen door stond ik met vriendinnen te praten toen mijn badge ineens groen oplichtte. Dat gebeurde ook bij een van de 'vormgevers' die langs liep. De groep liet ons niet gaan voordat we elkaar gesproken hadden. Het bleek een zeer interessant gesprek. De badge was een mooie, verrassende ijsbreker. Ik weet niet of ik deze man anders wel gesproken had."

Hoe werkt Badge2Match?
Het Badge2Match-systeem is een interactieve badge die op een eenvoudige manier netwerken stimuleert. De draadloze badges helpen congresbezoekers om effectief andere bezoekers te vinden die dezelfde interesses delen. Bij een match tussen twee bezoekers zullen beide badges in dezelfde kleur oplichten en een zacht piepsignaaltje afgeven. Het systeem is ideaal voor congressen, netwerkborrels, carrière-evenementen en matchmaking-bijeenkomsten. Met Badge2Match wordt netwerken niet alleen effectiever, maar ook leuker.

Over Badge2Match
Badge2Match is in 2008 opgericht door de broers Onno en Hugo Bos. Tijdens hun carrière in verschillende bedrijfstakken ondervonden zij beiden dezelfde terugkerende problemen op beurzen, conferenties en netwerkborrels. Zij zagen een gat in de markt voor een praktische netwerkmethode die vraag en aanbod effectief aan elkaar koppelt. Het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, heeft het Badge2Match systeem geheel zelf ontwikkeld. Dit voorjaar had het Breaking Out congres in Den Haag de primeur. Sindsdien is het 6 keer succesvol ingezet op evenementen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (