Politie Twente

Persberichten Politie Twente

1 en 2 november 2008

Jan Camphuis: 053-455 5588

Rijbewijzen ingevorderd

Twente

Diverse automobilisten in Twente zijn de afgelopen dagen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij vier automobilisten werden promillages waargenomen, die zo hoog waren dat de rijbewijzen ingevorderd konden worden.

Een 21-jarige automobilist uit Enschede werd op zondag 2 november omstreeks 03.00 uur gecontroleerd op de Twekkelerweg in Hengelo. Hij blies 1,42 promille. Een 33-jarige automobilist uit de Lutte was met zijn auto op de Ootmarsumsestraat, ter hoogte van de Schietbaanweg, in Almelo op zaterdag 1 november omstreeks 22.15 uur een beek ingereden. De blaasproef wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 2,43 promille. Op vrijdag 31 oktober werd een 20-jarige automobilist uit Kotulin (Polen) op de Almeloseweg in Vriezenveen omstreeks 23.40 uur gecontroleerd op het gebruik alcohol. De man blies 1,58 promille. Op vrijdag 31 oktober omstreeks 23.40 uur werd een 56-jarige automobilist uit Vriezenveen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaasproef wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,37 promille. Van deze vier automobilisten is het rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (08-137733, 08-137735, 08-138064, 08-138128)

Zakkenrollen

Enschede/Hengelo/Almelo

Verschillende bezoekers van de stadscentra van Enschede, Hengelo en Almelo zijn op zaterdag 1 november het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Bij de politie Twente kwamen tien meldingen binnen van personen, die aangaven van hun portemonnee te zijn beroofd. De politie verzoekt diegenen die slachtoffer zijn geworden van zakkenrollerij en dit nog niet gemeld hebben, om dit alsnog te doen. Hieronder volgen enkele tips die kunnen helpen bij het voorkomen van zakkenrollerij. (08-137894) . Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; . Wees u er altijd van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien; . Stop uw geld/waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg; . Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee; . Neem niet meer geld mee dan u denkt nodig te hebben; . Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in 'n tas; . Doe de portemonnee zoveel mogelijk in de jaszak; . Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden of breng een versteviging in uw tas aan; . Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd); . Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van uw lichaam en draag een handtas eventueel onder de jas; . Draag een tas niet aan de straatzijde; . Neem uw tas altijd mee in de paskamer; . Als iemand op uw kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak deze dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af; . Maak de tas niet om de pols of om het stuur van uw fiets vast en doe de tas niet in de fietsmand; . Doe zo mogelijk boodschappen samen met een ander; . Loop/winkel zoveel mogelijk in goed verlichte straten/pleinen; . Loop niet in een al te stille omgeving.

Alcoholcontrole

Enschede

Op zaterdag 1 november is er door de politie Twente op verschillende plekken in Enschede, zowel voor als na de voetbalwedstrijd Twente-Ajax gecontroleerd op alcoholgebruik van automobilisten. Bij 7 automobilisten werden overtredingen waargenomen en zijn rijverboden voor enkele uren opgelegd en processen-verbaal uitgeschreven. (08-137983)

Coniferenbranden

Enschede

Op zaterdag 1 november werden er tussen 02.00 en 02.30 enkele coniferenbranden gemeld in Enschede. Aan de Gaffelhoek, de Disselhoek en het Mastbos hadden enkele coniferen vlam gevat. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft de coniferenbrandjes geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze branden en verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben om zich te melden bij de politie Twente, wijkteam Enschede Zuid, via tel. 0900-8844 of via Bel M, Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000 ( 08-137779)

Politie houdt lastige klant aan

Almelo

Een 41-jarige man uit Enschede is op zaterdag 1 november aan de Grotestraat in Almelo omstreeks 17.40 uur aangehouden i.v.m. vernieling van een ruit en het niet betaling van een rekening in een horecagelegenheid.

Op zaterdag 1 november kwam er bij de politie Twente een melding binnen dat een agressieve klant in een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo zijn rekening niet wilde betalen en dat hij een ruit van een deur had vernield. De politie heeft de man hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. De 41-jarige man uit Enschede stond bij de politie geregistreerd als veelpleger. (08-138002)

Winkeldieven aangehouden

Enschede

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 14.45 uur heeft de politie Twente in Enschede aan de Klanderij twee winkeldieven aangehouden.

Bij de politie Twente kwam er op vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur een melding binnen dat beveiligingspersoneel van een winkel in de Klanderij twee winkeldieven hadden betrapt bij het stelen van goederen met behulp van zogenaamde gaptassen (geprepareerde tassen). De winkeldieven, een 21-jarige man uit Ter Apel en een 18-jarige vrouw uit Winschoten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering zijn gesteld. (08-137531)

Politie houdt man aan

Enschede

Een 31-jarige man uit Enschede is op vrijdag 31 oktober aangehouden i.v.m. belediging en bedreiging van een 32-jarige vrouw uit Enschede.

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 09.50 uur is een 31-jarige man uit Enschede door de politie Twente aangehouden voor bedreiging en beledigingen, die hij eerder had geuit tegen een 32-jarige vrouw uit Enschede. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. (08-137342)

Politie zoekt getuigen

Hengelo

Op zondag 2 november omstreeks 05.10 uur kwam er een melding bij de politie Twente binnen dat er 2 mannen in elkaar waren geslagen in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Hengelo. De politie trof een 48-jarige en een 47-jarige man uit Hengelo aan, die ernstig letsel hadden aan hun hoofd. De mannen zijn voor behandeling doorverwezen naar het ziekenhuis. Wat er precies heeft plaatsgevonden en hoe het letsel is ontstaan nog niet geheel duidelijk, de politie stelt hier een onderzoek naar in. De politie Twente verzoekt getuigen om zich te melden bij de politie Twente, afdeling Hengelo via tel. 0900-8844 of via Bel M, Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (08-138170)

Autokrakers aangehouden

Enschede

Op zondag 2 november omstreeks 05.00 uur zijn een 17-jarige en een 18-jarige jongeman uit Enschede aangehouden i.v.m. verdenking van een auto-inbraak.

Op zondag 2 november kwam er omstreeks 04.50 uur een melding binnen bij de politie Twente dat er zojuist een autokraak had plaatsgevonden aan de Schoolbosweg. Aan de hand van getuigenverklaringen konden even later twee verdachten van deze autokraak op de Keppelerdijk worden aangehouden. De verdachten zijn twee jongemannen uit Enschede van 17 en 18 jaar. Zij zijn overgebracht naar het bureau, waar ze in verzekering zijn gesteld.(08-138169)

Man aangehouden na roekeloos rijgedrag

Enschede

Op vrijdag 31 oktober is een 34-jarige man uit Enschede aan de C. Huygenstraat in Enschede aangehouden i.v.m. roekeloos rijgedrag.

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 21.45 uur zag een agent van de politie Twente een automobilist met hoge snelheid over de Pluimstraat rijden. De man veroorzaakte hier een aanrijding, met een tegemoetkomende automobilist. In deze auto zaten een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Enschede. De automobilist reed door, maar kon even later aan de C.Hugenstraat in Enschede worden aangehouden, nadat hij hier wederom een aanrijding had veroorzaakt en met zijn auto in een tuin was beland. De 34-jarige man uit Enschede kon worden aangehouden en is voor verder verhoor overgebracht naar het politiebureau. Gelukkig is er niemand gewond geraakt door de aanrijdingen. (08-137696)

Eenzijdig verkeersongeval

Mander

Op zondag 2 november komt er omstreeks 04.55 uur een melding bij de politie Twente binnen van een verkeersongeval op de Uelserweg in Mander.

Op zondag 2 november omstreeks 04.55 uur is een 24-jarige automobilist uit Almelo in een bocht op de Uelserweg in Mander rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Medewerkers van de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie Twente stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. (08-138163)

Politie zoekt getuigen en mogelijke slachtoffers

Hengelo

De politie Twente is op zoek naar getuigen of naar mogelijke slachtoffers i.v.m. een vechtpartij op vrijdag 31 oktober aan de Zwavertsweg in Hengelo.

Op vrijdag 31 oktober werd er bij de meldkamer van de politie Twente omstreeks 22.35 uur gemeld, dat een er bij de bushalte aan de Zwavertsweg, schuin tegenover het tankstation een schot c.q. knal was gehoord. Een 18-jarige fietser uit Hengelo reed vanaf de Strokerstraat over het fietspad in de richting van de Zwavertweg. Hij hoorde omstreeks 22.35 een luide knal en zag hierop een man wegrennen in de richting van de Staringstraat. Hierna ziet de jongeman dat drie personen een persoon mishandelen. De jongeman is doorgefietst en heeft even later contact gezocht met de politie Twente. De politie is direct ter plaatse gegaan en trof twee jongens uit Hengelo aan van 17 en 15 jaar. Zij werden aangehouden en zijn gehoord op het politiebureau, waarna ze in vrijheid zijn gesteld. Het is tot nu toe onduidelijk wat er heeft plaatsgevonden en wie erbij betrokken waren. Er heeft zich tot nu toe ook nog niemand gemeld, die mogelijk mishandeld is. De politie Twente, team Hengelo wil graag weten wat er precies is gebeurd en verzoekt getuigen en mogelijke slachtoffers om zich te melden, via 0900-8844, politie Twente of via Bel M. Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (08-137709)


---- --