Politie IJsselland

|   |Wapenveld - Man aangehouden na achtervolging       |
De politie heeft zaterdag, na een achtervolging, op de Fazantstraat in Wapenveld een 22-jarige man uit Wapenveld aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zag de man, waarvan bekend was dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, in zijn auto rijden op de Wildekampseweg in Wapenveld. Hierop kreeg de man een stopteken. De man weigerde echter te stoppen en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Ook het gebruik van zwaailicht en sirenes waren voor de man geen reden te stoppen. De achtervolging ging over de Flessenbergweg/Vinkenweg/Nachtegaalweg/Reigersweg waarna men via de Zuster Elbrinkweg weer op de Wildekampseweg uitkwam. De man sloeg de Fazanstraat in en stopte daar uiteindelijk. Hier kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg.

|   |Vaassen - Aangehouden na vernieling stofzuiger      |
De politie heeft zaterdag 1 november vier jongens aangehouden (leeftijd 17, 18, 19 en 20 jaar). Zij worden ervan verdacht een stofzuiger te hebben vernield en gestolen bij een servicestation op de Laan van Fasna in Vaassen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

De bestuurder van de auto was, samen met zijn vrienden, zijn auto aan het uitzuigen bij een servicestation aan de Laan van Fasna in Vaassen toen hij zijn startonderbreker opzoog. Hierdoor kon hij niet meer wegrijden. Hij zou vervolgens de kop van de stofzuiger hebben vernield en meegenomen. Een bewaker van het bedrijventerrein zag een en ander gebeuren en waarschuwde de politie. De jongens konden kort daarop worden aangehouden.

|   |Elspeet - Schennispleger aangehouden           |
De politie heeft zaterdag 1 november een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens schennispleging, tevens werden er bij de man harddrugs aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten kregen rond 15.30 uur de melding dat een vrouw te paard een man in een geparkeerde auto aan de Stakenbergweg in Elspeet had gezien die onzedelijke handelingen verrichtte en toeterde toen zij voorbij reed. De vrouw had de man ook al eerder die dag gezien. De agenten troffen de mannen met ontbloot onderlichaam in zijn auto en hielden hem aan. Op het bureau werden bij de man ook nog een aantal zakjes harddrugs (PEP) aangetroffen. De vrouw deed aangifte tegen de man. De man kan proces-verbaal tegemoet zien voor het schennisplegen en het bezit van harddrugs.

|   |Ermelo - Overvaller zonder buit              |
Een winkel aan het Uddelermeer in Ermelo is zaterdag 1 november overvallen door een gemaskerde man. Door het optreden van medewerkers van de winkel vertrok de overvaller zonder buit.

Een winkelmedewerkster werd rond 17.00 uur geconfronteerd met een gemaskerde man die onder bedreiging van een mes geld eiste. De eigenaar van de winkel die een en ander zag gebeuren probeerde de overvaller tegen te houden. Hierop vertrok hij zonder buit.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets bijzonders hebben gezien in de buurt van het Uddelermeer worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.
---

Einde berichten
---


---


---

---- --